Uitzending
Een goed begin - Danielle en Kevin Stolk

Danielle en Kevin Stolk

Een goed begin

13-6-2009

| 1372 x bekeken | 0 reacties
6
Als Danielle 20 jaar is, wordt ze ernstig ziek. Ze heeft een auto-immuunziekte waardoor haar lever ernstig is beschadigd. Ze krijgt te horen dat haar lever nog maar vijf jaar houdbaar is. Voor Danielle is dit een enorme klap: “Op je 20e gaat het allemaal net beginnen en dan denk je dat je nog maar vijf jaar te leven hebt”. Om te kunnen overleven heeft Danielle een levertransplantatie nodig.
Danielle slikt medicijnen en die slaan aan. Maar op haar 30e is er geen ontkomen meer aan: Danielle heeft een nieuwe lever nodig. Heel onverwacht is ze aan de beurt en dan volgt een aantal spannende dagen waarin Danielle in een levensbedreigende situatie terecht komt. Op het nippertje loopt het goed af en kan Danielle aan een nieuw leven beginnen met haar donorlever.
Tijdens al die jaren van ziekte en ziekenhuisopnamen speelt er, naast het ziek-zijn, een ding een grote rol voor Danielle: ze wil heel graag een kind. Maar wanneer is haar lichaam goed genoeg om zwanger te worden?
Een half jaar na de transplantatie ontmoet Danielle de tien jaar jongere Kevin. Ze worden verliefd en trouwen. Danielle’s lichaam is sterk genoeg dus de tijd lijkt rijp om zwanger te worden. Maar is Kevin al wel aan kinderen toe? Lukt het nog wel om zwanger worden en hoe gaat haar lever zich gedragen tijdens de zwangerschap?
Allemaal vragen die Danielle en Kevin bezighouden.
Aan Mirjam vertellen ze in Een Goed Begin hun verhaal waarin ze keer op keer beseffen dat juist door de wonderlijke lijnen in hun leven, God voor hen zorgt.
!

Deze uitzending van het programma Een goed begin met de titel Danielle en Kevin Stolk is uitgezonden op zaterdag 13 juni door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee