Uitzending
Een goed begin - Jan en Els Niemeijer

Jan en Els Niemeijer

Een goed begin

9-5-2009

| 1525 x bekeken | 1 reacties
7
Jan en Els zijn al iets ouder als ze elkaar ontmoeten en trouwen. Vanaf het begin is er een kinderwens. Els weet dat ze vanwege haar leeftijd niet te lang moet wachten. Gelukkig is ze snel zwanger.
Maar het gaat mis. En het blijft niet bij een keer. Na een heftige buitenbaarmoederlijke zwangerschap en operatie besluiten Jan en Els niet langer hun hoop op een kind van henzelf te vestigen en schrijven ze zich in voor adoptie.
En ergens ver weg in Nigeria wordt er, op het moment dat Jan en Els zich inschrijven, een jongetje geboren met weinig kans op overleving en geluk.
In Een goed begin het verhaal hoe Jan en Els hun zoon Robert ontmoeten. Een ontmoeting die in hun herinnering gegrift zal blijven staan. Op het moment dat ze Robert in hun armen sluiten is Robert ziek en reageert hij nergens op.
Maar langzamerhand, na heel veel inspanning van Jan en Els, ontdooit Robert en verandert hij in het spetterende vuurwerk wat hij eigenlijk is.
Voor Jan en Els is het een emotionele tijd in Nigeria. Zij krijgen een zoon en daarmee het verleden wat bij hem hoort. Hoe heftig dat was, blijft eerst nog onduidelijk. Maar aan het eind van het verblijf, komen Jan en Els bij toeval nog achter een schokkend stukje verleden van hun Robert.

Deze uitzending van het programma Een goed begin met de titel Jan en Els Niemeijer is uitgezonden op zaterdag 9 mei door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee