Uitzending
Een goed begin - Welke keuzes maakt de alleenstaande Janita voor haarzelf en haar dochtertje?

Welke keuzes maakt de alleenstaande Janita voor haarzelf en haar dochtertje?

Een goed begin

4-7-2009

| 1031 x bekeken | 0 reacties
7
Janita is 24 als ze samen met haar vriend een kindje verwacht.
Vanaf het moment dat Janita zwanger is, speelt bij haar de vraag: hoe ga ik mijn kind straks opvoeden, wat ga ik haar meegeven in het leven?
Zelf is Janita gelovig opgevoed, maar in haar puberteit krijgt ze moeite met het gevoel dat het opgelegd wordt. Vanaf haar 18e gaat ze zelfstandig wonen en het leven ontdekken, zonder kerk.
In de loop van de zwangerschap groeit de wens om haar kind te laten dopen, maar Janita weet: het zit niet goed tussen mij en God en daar moet eerst wat aan gebeuren.
Yavienia wordt geboren. Maar het geluk is niet onbezorgd. Tussen Janita en haar vriend loopt het mis en Janita komt er alleen voor te staan.
Het verdriet is groot, maar voor Janita is één ding duidelijk: voor haar dochter gaat ze door het vuur. Ze zoekt een fulltime baan en met hulp van ouders lukt het Janita om het leven met haar dochter op de rails te krijgen.
Dan, als het iets rustiger wordt, beseft Janita dat ze met God wil leven, maar nú uit eigen keus, en dat ze haar dochter wil laten dopen. Bij toeval komt ze in contact met iemand van de kerk en na een cursus hakt ze een paar belangrijke knopen door.
In Een Goed Begin volgen we Janita in haar dagelijks leven als alleenstaande moeder van een dochter van bijna 2 en maken we mee welke keuzes Janita heeft gemaakt voor zichzelf en Yavienia.

Deze uitzending van het programma Een goed begin met de titel Welke keuzes maakt de alleenstaande Janita voor haarzelf en haar dochtertje? is uitgezonden op zaterdag 4 juli door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee