Uitzending
Een goed begin - Heeft de nieuwe baby ook het syndroom van Down?

Heeft de nieuwe baby ook het syndroom van Down?

Een goed begin

27-6-2009

| 1962 x bekeken | 0 reacties
8
Drie jaar geleden, tijdens een extra zwangerschapscontrole van het tweede kindje dat Aletta en Gerbe de Vos verwachten, blijkt dat de baby een hartafwijking heeft. Deze hartafwijking is kenmerkend voor een kindje met het syndroom van Down. Al meteen na de geboorte ziet Gerbe dat zijn dochter inderdaad Down heeft. Inmiddels is het gezin helemaal gewend en ingesteld op hun bijzondere dochter Marente. Ze communiceren met haar via gebarentaal en ondanks een lastige start met een hartoperatie, gaat het nu heel goed met haar.
Dan is Aletta opnieuw zwanger. Tijdens deze zwangerschap krijgen ze een moeilijk bericht. Als Marente een erfelijke vorm van Down heeft, is de kans 50 % dat ze opnieuw een kindje met Down zullen krijgen. Daar schrikken Aletta en Gerbe wel van. Maar al voor het onderzoek staat vast: ook deze nieuwe baby zal van harte welkom zijn in hun gezin.
Mirjam bezoekt het gezin en maakt samen met hun een heel bijzonder uitstapje.

Deze uitzending van het programma Een goed begin met de titel Heeft de nieuwe baby ook het syndroom van Down? is uitgezonden op zaterdag 27 juni door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee