Uitzending
Editie NL - Aflevering 104

Aflevering 104

Editie NL

24-5-2019

| 177 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Ballon inslikken tegen overgewicht. -Wanneer mag je huisdier dood? -Denim stiekem duurder. -Leeftijd schatten onderschat. -Het weer: wolken en zon.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Leeftijd schatten onderschat
Het blijft lastig voor supermarktpersoneel om in te schatten of een klant minstens 18 jaar is en dus alcohol of sigaretten mag kopen. Een nieuw fotospel moet medewerkers trainen om de leeftijd van klanten beter in te schatten. Als ze denken dat de persoon jonger dan 25 jaar is en identificatie moet tonen, moeten ze naar rechts swipen. Menen ze dat hij of zij ouder is, dan swipe je naar links. Maar hoe schat je nou iemands leeftijd?

Denim stiekem duurder
Per spijkerbroek betalen we gemiddeld 33 euro te weinig. Er zijn namelijk allerlei verborgen kosten die niet in de prijs zitten. En het werkt niet alleen met spijkerbroeken zo, zegt True Price, een organisatie die ons bewust wil maken van de werkelijke prijzen van de dingen die we kopen. Volgens hen zijn er allerlei producten waarbij de prijs te laag is.

Wanneer mag je huisdier dood?
Het overleden baasje van hond Joep uit Veenendaal had een bijzondere, laatste wens: hij wilde samen met zijn hond, die ook oud en versleten is, in een urn. Maar dat is niet nodig: Joep wordt, als de nabestaanden het goed vinden, geadopteerd. Maar hoe zit dat eigenlijk: wanneer mag je een huisdier een spuitje geven?

Ballon inslikken tegen overgewicht
Een pil met een ballon die in je maag opblaast zou een oplossing moeten zijn voor iedereen met overgewicht die nog niet in aanmerking komt voor een maagband, maar wl van z'n overgewicht af wil. Je hoeft geen operatie te ondergaan en je zou er zeker zo'n 15 kilo mee afvallen. Guido is een van de eersten in Nederland die 'm heeft geprobeerd.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 104 werd uitgezonden op vrijdag 24 mei door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie