Uitzending
Editie NL - Aflevering 42

Aflevering 42

Editie NL

27-2-2020

| 139 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Omsingeld door corona. -Zit niet aan je gezicht. -'Mama is een beetje moe'. -Goedkoop hotel boeken doe je zo.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Goedkoop hotel boeken doe je zo
Ga jij binnenkort een zomervakantie boeken? Dan zou je geld kunnen besparen. Wie namelijk een hotelkamer boekt op de site van het hotel zelf, is vaak goedkoper uit dan bij boekingssites. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

'Mama is een beetje moe'
Een burn-out is zwaar, maar als je daarnaast ook nog een gezin draaiende moet houden dan is dat extra pittig. De Vlaamse Sarah van Wolputte schreef een kinderboek over burn-outs. Want hoe vertel je je kinderen wat er aan de hand is? Maryke Mondria ondervond het zelf. "Mijn kinderen snapten het niet."

Zit niet aan je gezicht
Een van de manieren om de kans op besmetting met het coronavirus te verkleinen is door van je gezicht af te blijven. Maar ja, das nog best moeilijk. Want als je er echt op gaat letten, dan zul je merken dat je eigenlijk heel vaak aan je gezicht zit. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen zo'n 23 keer per uur hun gezicht aanraken.

Omsingeld door corona
Nederland lijkt vooralsnog de coronadans te ontspringen. Wij zijn een van de weinige West-Europese landen waar het virus nog niet geconstateerd is. En dat is opvallend, want in steeds meer landen om ons heen zijn er virusgevallen bekend. Op het moment dat er wel een geval in Nederland wordt ontdekt, dan volgt er contactonderzoek. Iedereen die met de persoon die corona heeft in aanraking is geweest, moet dan onderzocht worden. En dat is nog geen makkelijk klusje.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 42 werd uitgezonden op donderdag 27 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie