Uitzending
Editie NL - Aflevering 45

Aflevering 45

Editie NL

3-3-2020

| 110 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Ik eis een coronatest! -Handen thuis tegen besmetting. -Fietser ook verkeershufter. -Tilburg heeft een tune.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Tilburg heeft een tune
Een stad heeft een plaatsnaambord, een stadhuis, een wapen. maar zou een stad ook een tune moeten hebben? In Tilburg denken ze van wel. Daarom is dit melodietje gemaakt, waaraan vanaf nu iedereen de stad kan herkennen.

Fietser ook verkeershufter
Het zijn niet de automobilisten, maar de fietsers die hun gedrag moeten aanpassen om ongelukken te voorkomen. Dat zegt de PVV in Utrecht. Volgens de partij veroorzaken fietsers net zo goed levensgevaarlijke situaties.

Handen thuis tegen besmetting
Zo langzamerhand durf je niets meer aan te raken. Toetsenborden, telefoons, deurklinken... Je blijft handen wassen. Bij veel sportclubs, bedrijven, gemeenteloketten en ziekenhuizen is het devies: geen hand geven. Wat kunnen we nog wel aanraken in deze tijd?

'Ik eis een coronatest'
Stel, je bent ziek maar je weet niet zeker of het een gewone griep is. Kun je dan een coronatest eisen? Bij het Nederlands Huisartsen Genootschap staat de telefoon roodgloeiend door mensen met griepachtige klachten die zich willen laten testen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 45 werd uitgezonden op dinsdag 3 maart door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie