Uitzending
Editie NL - Aflevering 41

Aflevering 41

Editie NL

26-2-2020

| 113 x bekeken | 0 reacties
5
Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Kappen met koppen
In Engeland mogen kinderen tot 12 jaar niet meer koppen tijdens het voetballen. Het zou de kans op hersenaandoeningen en hersenschade namelijk vergroten. Hoe zit dat in Nederland, moeten we koppen voor kinderen ook verbieden?

Plasprobleem van alle leeftijden
Veel vrouwen - van jong tot oud - hebben last van urineverlies. Toch durven maar weinig mensen erover te praten. Om het taboe te doorbreken bundelen gynaecologen in Friese ziekenhuizen hun krachten. Verpleegkundige Liselotte Volkers ontwierp er zelfs een speciale 'sexy incontinentieonderbroek' voor.

Griep of corona?
Ben je verkouden of heb je longklachten, maak je dan niet meteen zorgen dat je het coronavirus hebt. De kans is veel groter dat je gewoon griep hebt of een ander verkoudheidsvirus. Hoe herken je het coronavirus?

Pas op corona-babbeltruc!
De afgelopen dagen verspreidde het coronavirus zich in rap tempo door Europa. Het is dan ook het gesprek van de dag. Helaas proberen mensen van de situatie te profiteren. In Dordrecht is melding gedaan van een nieuwe babbeltruc, waarbij mensen doen alsof ze komen controleren op symptomen van het virus.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 41 werd uitgezonden op woensdag 26 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie