Uitzending
Editie NL - Aflevering 36

Aflevering 36

Editie NL

19-2-2020

| 122 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Bombriefdreiger op de hielen. -Malariapil tegen coronavirus. -Dierenbeul in asiel. -Insectenvet op je boterham. -Het weer: winderig.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Insectenvet op je boterham
Je krijgt er misschien niet direct honger van, maar insectenvet zou het ideale alternatief zijn voor boter. Het product is niet alleen gezond, maar ook goed voor het milieu. Is dit de toekomst?

Dierenbeul in asiel
De Haagse dierenofficier van justitie wil dierenmishandelaars een taakstraf te laten uitvoeren in het dierenasiel. Volgens haar zou de dader hierdoor niet alleen gestraft worden, maar er ook nog wat van opsteken. Maar zitten de asielen hier ook op te wachten?

Malariapil tegen corona
Een oud malariamedicijn dat al bijna honderd jaar op de markt is, lijkt effectief te zijn tegen de symptomen van het coronavirus. Het gaat om het medicijn chloroquine. Dat hebben onderzoekers van de KU Leuven aan het licht gebracht. Betekent dit eindelijk goed nieuws?

Bombriefdreiger op de hielen?
De politie lijkt nog altijd niet op het spoor van de bombriefafperser. Gisteren kwam de politie in Opsporing Verzocht met meer informatie naar buiten. De afgelopen maanden zijn door het hele land bombrieven bezorgd. De afperser eist bitcoins. Dat de politie nu met nieuwe informatie komt, betekent volgens deskundigen dat ze waarschijnlijk nog niet echt een idee hebben waar ze de dader moeten zoeken.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 36 werd uitgezonden op woensdag 19 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie