Uitzending
Editie NL - Aflevering 32

Aflevering 32

Editie NL

13-2-2018

| 588 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Play: Roltraplol
Als je gekwalificeerd bent voor de Olympische Spelen, denk je natuurlijk maar aan 1 ding: die wedstrijd! Maar niemand die je vertelt wat je in de tussentijd moet doen. En in zo'n Olympisch dorp in Zuid Korea, is niet heel erg aan entertainment gedacht. Dus dan kan je je weleens vervelen. Maar daar hebben wat Zwitserse skiŽrs iets op gevonden...

Te truttig over kinderfilms?
De nieuwe film 'Peter Rabbit' heeft tot woede geleid bij ouders van kinderen met een voedselallergie. In een scene van de film zou veel te makkelijk om worden gegaan met het hebben van een allergie en wordt de ernst ervan onderschat. Sommige ouders en instanties in Amerika roepen zelfs op tot een boycot van de film.

Pas op! Betaalapp = nep
De politie waarschuwt voor een nieuwe vorm van oplichting. Als je iets verkoopt via bijvoorbeeld Marktplaats kan je er ongemerkt slachtoffer van worden: Criminelen doen zich voor als klant en zeggen te betalen met een betaalapp op hun telefoon. Ze laten je zelfs zien dat ze het geld op je rekening storten, maar die betaalapp blijkt nep!

Oude telefoon is goud waard
Volgens Milieu Centraal bewaren we gemiddeld maar liefst 3,5 oude mobiele telefoons per huishouden. Maar niet bij iedereen blijven ze in de la liggen: 12 procent van de mensen gooit een kapotte telefoon gewoon in de vuilnisbak. En dat is dus zonde van al die nog bruikbare metalen in het toestel. Uw oude telefoon is geld waard.

Allemaal anoniem agent
Nog nooit hebben we de politie zoveel anoniem getipt als in het afgelopen jaar. In 2017 kwam er een recordaantal meldingen binnen bij Meld Misdaad Anoniem. Het waren in totaal bijna 17 duizend tips. Vijf jaar geleden waren dat er nog zo'n 15,5 duizend.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 32 werd uitgezonden op dinsdag 13 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie