Uitzending
Editie NL - Aflevering 31

Aflevering 31

Editie NL

12-2-2018

| 530 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Play: #halbewaserbij
De hashtags Halbe-was-erbij en Halbe-waarheden doen het goed op Twitter. Ze gaan over minister Halbe Zijlstra, die gelogen heeft over een bezoek aan de Russische president Poetin - dat bezoek heeft helemaal niet plaatsgevonden.

Verjaardagstaart voor bonuskaart
Het is voor veel mensen een synoniem geworden voor korting: 'Is het in de Bonus'? Al 20 jaar is de bonuskaart van Albert Heijn een begrip. Een jubileum voor de kortingskaart dus. Fans zijn er nog genoeg, maar experts denken dat de kaart zijn langste tijd wel heeft gehad.

Geen handicap in Hollywood
In de film Shape of Water speelt actrice Sally Hawkins een dove schoonmaakster. Hawkins is genomineerd voor een Oscar, maar er klinkt ook kritiek. "Waarom wordt zo'n rol niet gespeeld door een dove acteur?", vraagt onder anderen de visueel beperkte acteur Vincent Bendervoet zich af.

Schaatsend naar je werk?
Bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen kwam een Amerikaanse commentator met een creatieve verklaring voor waarom wij zo goed zijn in schaatsen: het zou voor ons een normaal transportmiddel zijn. En het is niet de eerste keer dat Amerikanen op een vreemde manier over Nederland praten.

Lam op de latten
De Franse overheid is Nederlandse wintersporters die onder invloed van drugs de piste op gaan helemaal zat. Ze dreigen nu met maximaal een jaar cel voor wintersporters die wiet, cocaÔne of xtc bij zich hebben, dealen of gebruiken. Ook wordt er gepatrouilleerd om dronken skiŽrs te grijpen. Want naast drugs geeft ook drank veel overlast. En in vergelijking met andere nationaliteiten, drinken wij tijdens de wintersport tocht het meest.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 31 werd uitgezonden op maandag 12 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie