Uitzending
Editie NL - Aflevering 36

Aflevering 36

Editie NL

19-2-2018

| 633 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Play: Curling
Al het curlen in Peyongchang heeft TV-kijkers enthousiast gemaakt. En dit leidt tot hilarische filmpjes thuis.

Trend: bullet journal
Op de Huishoudbeurs ging handwerken vroeger vooral over poetsen en opruimen; tegenwoordig heb je het -als het over handwerken gaat- op de beurs over creatief knutselen. De Huishoudbeurs is deze week in de RAI in Amsterdam, en daar is nu zelfs een extra hal met louter knutselstands. Daar zijn meer workshops dan ooit.

Kindermenu met een ster
Als je in een restaurant een kindermenu bestelt, dan kom je al snel uit op patat met een kroket of kipnuggets. Maar hoezo? Kinderen willen ook wel eens iets culinairs op hun bordje.

Opa wil kleinkind zien
Het aantal grootouders dat naar de rechter stapt om hun kleinkinderen te kunnen zien, stijgt. Nadat vader en moeder gescheiden zijn, gebeurt het steeds vaker dat opa en oma de kleinkinderen niet meer zien. Op dit moment wordt er voor hen tijdens een scheiding niet standaard iets geregeld.

Zorgen om lijkenhandel
Grote zorgen over internationale lijkenhandel, met Nederland als belangrijke doorvoerhaven. Containers vol lichamen en lichaamsdelen worden door een Amerikaans bedrijf via Amsterdam over de wereld verkocht voor wetenschappelijke doeleinden. Het CDA maakt zich zorgen over onze volksgezondheid, want er zouden met Hepatitis-B of HIV-besmette lichaamsdelen tussen kunnen zitten.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 36 werd uitgezonden op maandag 19 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie