Uitzending
Editie NL - Aflevering 37

Aflevering 37

Editie NL

20-2-2018

| 629 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

PLAY: Ramen lappen
Als je dit filmpje ziet van een vrouw in Moldavië ziet, valt je mond ongetwijfeld open van verbazing en ongeloof! Ze lapt de ramen van haar flat op grote hoogte, zonder vast te zitten. Haar buren zijn geschokt, maar de vrouw vindt het de normaalste zaak van de wereld.

Holograp
Partijleider Lilian Marijnissen van de SP verscheen gisteren in hologram in vier verschillende zalen in Breda, Nijmegen, Zwolle en Haarlem. En dat is een primeur: nooit eerder werd een hologram in de Nederlandse politiek gebruikt. Maar hoe echt lijkt het nou?

Nederland = Narcostaat
In een nieuw rapport van de Nederlandse Politiebond staat dat Nederland een narcostaat is. Dat is een staat waarin de handel in verdovende middelen en de productie ervan floreert. En daarmee passen we in het rijtje met Mexico en Colombia. Volgens de bond zijn er 2000 extra rechercheurs nodig om dit aan te pakken. Maar is dat terecht?

Bokje op je bordje
We moeten meer geitenvlees eten. Dertig biologische geitenboeren gaan samenwerken om geit op ons bordje te krijgen. In Zuid-Europa en landen rond de Middellandse Zee, is geitenvlees al jaren een delicatesse, maar in Nederland is het onbekend en onbemind. En dat terwijl het vlees lekker en gezond zou zijn.

Endometriose eindelijk erkend
400.000 vrouwen in Nederland lijden aan endometriose, een aandoening aan de baarmoeder die heftige pijnen veroorzaakt. Koningin Maxima opent over een maand een nieuw endometriose-expertisecentrum. Gynaecologen zijn daar blij mee, want ze willen dat er meer aandacht voor de aandoening komt.

In deze uitzending van Editie NL waren Koningin Máxima en Lilian Marijnissen te gast. De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 37 werd uitgezonden op dinsdag 20 februari door RTL4 en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie