Uitzending
Editie NL - Aflevering 33

Aflevering 33

Editie NL

14-2-2018

| 551 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Hollandse hit of ordinaire cover?
'Zoutelande' van BLōF staat momenteel bovenaan de Nederlandse hitlijsten. Wat veel mensen niet zullen weten is dat het nummer oorspronkelijk van een Duitse artiest is. En het gebeurt vaker dat een Nederlandse vertaling van een oorspronkelijk buitenlands nummer populair is.

"Op de bouw spreek je Nederlands"
Iedereen die in de bouw werkt, zou verplicht Nederlands moeten praten op de werkvloer. Daarvoor pleit de belangenorganisatie Zelfstandigen Bouw in een brief aan minister Ollongren. De vele taalverschillen van werknemers op bouwplaatsen zorgen volgens de organisatie voor onveilige situaties, omdat collega's elkaar niet goed kunnen verstaan.

Vergaderzaal is passť
Een bijzondere vergaderruimte is helemaal hip! Bedrijven zoeken massaal andere ruimtes op dan in een saaie vergaderzaal. Een bedrijf in Amsterdam is hier handig op ingesprongen. Een hip grachtenpand is niet alleen de locatie voor de vergadering maar betaalt meteen de huur. Is het effectiever om te vergaderen buiten de werkplek?

Chinees het nieuwe Engels
Prinses Amalia gaat de tweede helft van haar middelbare school misschien wel doorbrengen in China. Dat meldt de Telegraaf vandaag. De prinses heeft al langere tijd Chinese les. En ze gaat mee met een landelijke trend, want er blijkt steeds meer Chinese les gegeven te worden op middelbare scholen

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 33 werd uitgezonden op woensdag 14 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie