Uitzending
Editie NL - Aflevering 29

Aflevering 29

Editie NL

8-2-2018

| 395 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Play: Zus in het koeienrusthuis
Koe Hermien ontsnapte samen met koe Zus aan de slager en zwerft sindsdien al weken in de bossen rond. Er werd geld opgehaald zodat ze de rest van haar dagen in een koeienopvanghuis kan slijten. Ook Zus heeft geluk en is gered. Zij kwam vandaag aan bij het koeienrusthuis.

Jogger wordt vuilnisman
Het is de nieuwst hardlooptrend en hij is overgewaaid uit Zweden: plogging. Het is een combinatie van het Zweedse woord 'plocka' (pakken) en jogging. Het betekent dat je tijd het hardlopen afval opruimt. Ook hier moedigen milieubewegingen Nederlanders aan om afval van de grond op te ruimen tijdens het rennen. Grote vraag is natuurlijk: lopen wij er ook warm voor?

Verklik de eendenvoerder
Wetenschappers roepen op: meldt het als je iemand de eendjes ziet voeren. Ze zijn benieuwd wat het brood doet met de kwaliteit van het water. Als de kwaliteit slecht is heeft dat namelijk gevolgen voor alle vissen en eenden die er in leven. Dus moeten we stoppen met de eeuwenoude Hollansche traditie van het eendjes voeren.

Kanker door hete drank?
Uit Chinees onderzoek blijkt dat het drinken van gloeiendhete dranken in combinatie met roken of drank het risico op slokdarmkanker verhoogt. Nederland heeft jaarlijks 2.500 nieuwe slokdarmkankerpatiŽnten. Kun je dat aantal verlagen door je thee kouder te drinken?

Voor altijd wintertijd
Het Europees parlement gaat onderzoeken of de zomertijd afgeschaft kan worden. Vandaag werd erover gestemd in het parlement. Er waren niet genoeg voor afschaffing, maar er komt wel een onderzoek om te onderzoeken wat de voor en nadelen zijn. Maar wat is eigenlijk beter: zomer- of wintertijd?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 29 werd uitgezonden op donderdag 8 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie