Uitzending
Editie NL - Aflevering 227

Aflevering 227

Editie NL

13-11-2019

| 101 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Elektrische auto wel 130? -Songfestival zoekt slaven. -Puistenmythes uitgeknepen. -Thuisbezorgd in EK-stadion. -Het weer: beetje guur.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Puistenmythes uitgeknepen
Pus uit een puistje, het is niet besmettelijk. Toch denkt meer dan de helft van de Nederlanders dat dit wel zo is. Uit onderzoek van dermatoloog Marjolein Leenarts blijkt dat onze kennis over de pukkel niet goed is. Welke misvattingen hebben we en hoe zit het dan wel?

Songfestival zoekt slaven
Twee weken lang moet je je fulltime inzetten, maar daar staat vrijwel niets tegenover. De organisatie van het Songfestival in Rotterdam volgend jaar rekent er waarschijnlijk op dat vrijwilligers die komen helpen wel heel erg dol zijn op het festival. De advertentie is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Maar is het wel zo gek om dit te vragen van vrijwilligers bij zo'n populair evenement? De organisatie wordt in ieder geval overspoeld met kandidaten.

Thuisbezorgd in EK-stadion
Een broodje shoarma, een portie sushi of toch een pizza quattro stagioni? Bij het EK-voetbal volgend jaar kun je als voetbalsupporter je maaltijd in het stadion laten bezorgen. Het is onderdeel van een sponsordeal die Take-Away, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, sloot met de voetbalbond UEFA. Het doel is om zelfs tot aan je stoel te bezorgen. Zover is het nu nog niet, maar op welke onverwachte plekken kun je nu al wel je eten laten bezorgen?

Elektrische auto wel 130?
Moet er een speciale Tesla-strook komen op de snelweg? Elektrische rijders zijn niet blij met de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km/u. Die verlaging is bedoeld om de stikstofuitstoot te verminderen. En daar moeten we voorlopig maar aan wennen. Maar elektrische auto's stoten geen stikstof uit en toch moet ook hun snelheid omlaag.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 227 werd uitgezonden op woensdag 13 november door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie