Uitzending
Editie NL - Aflevering 9

Aflevering 9

Editie NL

13-1-2020

| 211 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Bijbeldorp in ban van incest. -25 huisdieren: mag dat? -Winnen met weggooien. -Papegaai is gulle gever.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Papegaai is gulle gever
Uit nieuw onderzoek blijkt dat roodstaartpapegaaien een heel bijzondere eigenschap hebben. Ze helpen elkaar zonder er iets voor terug te willen. En dat is uitzonderlijk in het dierenrijk.

Winnen met weggooien
McDonald's is er klaar mee: gasten die hun afval laten slingeren. Daarom start de fastfoodketen de campagne 'You bin it, you win it' tegen zwerfafval. Mensen die hun etensresten netjes weggooien kunnen hierdoor een beloning krijgen.

25 huisdieren: mag dat?
Gemeente Utrecht wil dat een vrouw met meer dan twintig honden afstand doet van een deel van haar huisdieren. Het zou te veel overlast voor de omgeving veroorzaken. De vrouw weigert dit. Bij hoeveel huisdieren ligt de grens?

Bijbeldorp in ban van incest
Opschudding in de gereformeerde kerk in het Gelderse Opheusden. Een grootschalig onderzoek naar incest binnen de gemeente zorgt voor veel spanning en verdeeldheid in de kerk en in het dorp. Het onderwerp ligt zeer gevoelig. Eerder dit jaar werd de dominee van de kerk al weggestuurd, omdat hij incest en huiselijk geweld binnen de gemeenschap bespreekbaar wilde maken. Het versterkt de vermoedens dat er meer aan de hand is in het dorp waar dit onderwerp zoveel losmaakt.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 9 werd uitgezonden op maandag 13 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie