Uitzending
Editie NL - Aflevering 138

Aflevering 138

Editie NL

11-7-2018

| 346 x bekeken | 0 reacties
4
Met in deze uitzending: -'Statiegeld op lachgaspatronen.' -Bankrekening krijgt tikkie. -Speen, slabber en zonnebril. -Zomer trekt volle zalen. -Het weer: warmer en zonniger.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

PLAY: Fikkie zoekt fles
Labrador Joy is opgeleid om zwerfafval op te sporen. En dat zouden alle hondeneigenaren eigenlijk moeten doen.

Zomer trekt volle zalen
Het is lekker weer, de mussen vallen van het dak: laten we fijn naar de bioscoop gaan! Je verwacht het misschien niet, maar de zomerblockbuster doet het beter dan ooit.

Speen, slabber en zonnebril
Zet je kinderen een zonnebril op. Dat we ze goed moeten insmeren tegen de zon dat weten de meesten wel. Maar we beschermen hun ogen nog te weinig. Dat blijkt uit onderzoek van zonnebrillenfabrikant Zeiss. En oogartsen zijn het er mee eens: als je je baby een zonnebril opzet, voorkom je daarmee problemen op latere leeftijd.

Bankrekening krijgt tikkie
Een etentje met vrienden betalen, een cadeautje voorschieten of kaartjes voor een festival. En dan moet je je geld nog terug krijgen. Met een betaalapp zoals Bunq, betaalverzoek van ING of een Tikkie van ABN, heb je het geld in een mum van tijd van je vrienden terug. Die betaalapps raken nu zo ingeburgerd, dat zelfs de overheid nu tikkies stuurt. Om bijvoorbeeld tol en boetes te innen. Super makkelijk natuurlijk. Maar verschillende experts maken zich zorgen. We raken het overzicht op onze rekening kwijt.

"Statiegeld op lachgaspatronen"
Het is voor de politie soms lastig om burgers te bereiken en daarom worden vaak creatieve manieren bedacht om een boodschap over te brengen. Agenten in Culemborg zijn wel erg origineel: om het gebruik van lachgas onder de aandacht te brengen, hebben ze een prijsvraag uitgeschreven.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 138 werd uitgezonden op woensdag 11 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie