Uitzending
Editie NL - Aflevering 134

Aflevering 134

Editie NL

5-7-2018

| 339 x bekeken | 0 reacties
4
Met in deze uitzending: -Onnodig veel leed bij dierproeven. -Weigerouder wordt aangepakt. -Vakantiestress op het Binnenhof. -Eet eens wat vaker een eikel.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Eet eens wat vaker een eikel
In Nederland heb je enorm veel eikels. Dan hebben we het natuurlijk over het voedzame nootje aan de eikenboom. Toch wordt deze eetbare eikel maar weinig gegeten. Een nieuw Twents initiatief wil hier een einde aan maken.

Vakantiestress op het Binnenhof
Het is bijna vakantie! Maar dat is voor sommige mensen nog best even stressen. Zaken overdragen aan collega's, de laatste dingen afronden. Maar dan moeten we nog wel even die laatste weken vr de vakantie overleven. Haagse politici sluiten elk jaar af met de altijd bruisende parlementaire barbecue. Verslaggever Lonneke zocht uit hoe het daar zit met de vakantie-stress.

Weigerouder wordt aangepakt
Zogenoemde weiger-ouders moeten strenger worden bestraft. Daarvoor pleit een meerderheid in de Tweede Kamer. Er zijn in Nederland elk jaar duizenden vechtscheidingen. En in veel gevallen zorgt n van ouders ervoor dat de andere ouder het kind niet meer kan zien. Ondanks het feit dat er een omgangsregeling is. Die weiger-ouders komen daar nu te makkelijk mee weg. En bovendien is het kind er vaak de dupe van.

Onnodig veel leed bij dierproeven
De medische experimenten die nu met dieren worden gedaan, hebben nauwelijks nut voor mensen. Die conclusie trekken onderzoekers van het Radboud UMC Nijmegen, UMC Utrecht en Netherlands Heart Institute. De experimenten zouden moeten leiden naar een succesvolle medische behandeling voor mensen, maar dat is dus niet vaak het geval. Maar liefst 85% van de medische dierproeven heeft geen effect op mensen

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 134 werd uitgezonden op donderdag 5 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie