Uitzending
Editie NL - Aflevering 139

Aflevering 139

Editie NL

12-7-2018

| 344 x bekeken | 0 reacties
4
Met in deze uitzending: -Most wanted voetbalplaatjes. -Bibberende Benthe in Boeing. -Abonnement op je onderbroek. -De vlag uit in de Achterhoek.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

PLAY: Selfie-opa
Een aanzoek doe je tegenwoordig niet meer zonder dat je regelt dat het gefilmd wordt. Maar dan is het wel slim om dat niet door opa te laten doen, maar door iemand die weet hoe een camera werkt.

De vlag uit in de Achterhoek
Vandaag is de Zwarte Cross van start gegaan in de Achterhoek. Het grootste festival van Nederland met meer dan 200.000 bezoekers die komen voor de motoren, muziek en bier. Een saamhorig Achterhoek-gevoel, waar veel mensen elk jaar weer naar terug verlangen. Het enige wat deze regio nog miste, was een vlag om dat gevoel mee uit te beelden. Maar aan die vlaggeloosheid is nu een einde gekomen.

Abonnement op je onderbroek
Je hebt de afgelopen tijd waarschijnlijk wel de reclame voor een onderbroeken-abonnement voorbij zien komen. Echt waar, een strippenkaart voor de slip. En dat is niets nieuws: je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of je kunt er tegenwoordig een abonnement voor afsluiten. Je hebt zelfs een tampon-abonnement of een toiletpapier-abonnement. Maar zitten we op al die abonnementen te wachten?

Bibberende Benthe in Boeing
Steeds meer kinderen zijn bang om te vliegen. Dat is vooral lastig als je net met het hele gezin met het vliegtuig op vakantie wil. Voor kinderen die bang zijn om te vliegen en hun ouders is er nu een boek om ze te helpen met hun angst.

Most wanted voetbalplaatjes
De Europese politiedienst Europol probeert met een nieuwe campagne meer van die criminelen te pakken te krijgen. Via social media kun je een soort voetbalplaatjes van topcriminelen sparen. Met de online speurtocht kun je de 25 meest gezochte criminelen van ons continent verzamelen. Het is niet de eerste keer dat Europol op een creatieve manier onze aandacht probeert te trekken. Maar levert het ook wat op?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 139 werd uitgezonden op donderdag 12 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie