Uitzending
Editie NL - Aflevering 140

Aflevering 140

Editie NL

13-7-2018

| 335 x bekeken | 0 reacties
4
Met in deze uitzending: -Stalker niet te stoppen. -Demente man getaserd. -Zomervakantie = leesachterstand. -De laatste mocromode.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

De laatste mocromode
Gucci, Prada, Louis Vuitton, en dan allemaal duidelijk zichtbaar op je kleding gedrukt. Het is een onderdeel van de 'Mocromode'. Dit weekend komt daar een nieuwe documentaire over uit. De film gaat over de rol van designerkleding in het leven van Marokkaanse jongens. Maar wat zijn de do's en dont's in de mocromode?

Politiedepot puilt uit
Het lukt justitie steeds beter om criminelen kaal te plukken. In 2016 werd voor ruim 1,4 miljard euro beslag gelegd op bezittingen van criminelen, vorig jaar steeg dat naar 1,5 miljard. En op dit moment heeft de overheid voor ruim 1,6 miljard euro aan spullen in beslag genomen. Het gaat vooral om luxe-bezittingen zoals dure auto's of boten, maar bijvoorbeeld ook muziekinstrumenten. Al die spullen liggen opgeslagen op een geheime locatie.

Zomervakantie = leesachterstand
Het is een plek waar kinderen boeken aan elkaar kunnen uitlenen: kinder-zwerfboek-punten. Inmiddels is het 2300ste punt geopend. Het is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, dat hoopt dat kinderen er meer door gaan lezen. Zeker in de zomervakantie is dat belangrijk, want wie niet leest in de zomervakantie, kan zomaar een aantal leesniveaus terugzakken.

Stalker niet te stoppen
De man die woensdag is opgepakt voor de gewelddadige dood van Laura Korsman in Utrecht is haar ex-vriend Sam G. Hij werd eerder deze maand al aangehouden voor het stalken van Laura. Hij heeft hiervoor drie dagen vast gezeten. Ondanks een contact- en gebiedsverbod bleef hij haar stalken. En dat past in het profiel, want veel stalkers zijn niet te stoppen.

Demente man getaserd
De politie heeft een taser gebruikt om een demente oude man in bedwang te krijgen. En dat is tegen de regels in. Op de psychiatrische afdeling waar de bejaarde man zit, mag volgens de wet helemaal geen stroomstootwapen worden gebruikt. Mensenrechtenorganisatie Amnesty international vindt dat de taser veel te snel wordt ingezet.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 140 werd uitgezonden op vrijdag 13 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie