Uitzending
Editie NL - Aflevering 142

Aflevering 142

Editie NL

17-7-2018

| 348 x bekeken | 0 reacties
4
Met in deze uitzending: -Pas op met die peuk! -Michael P. levenslang gevaarlijk? -Vierdaagse-vrouw wil mannenkruis. -Emoji viert feestje.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Emoji viert feestje
Het is vandaag Wereld Emoji Dag! Veruit de populairste emoji in Nederland bij zowel mannen als vrouwen is die met de lachende traantjes. Op de tweede plaats staat de knipoog. Dat we deze emoji veel gebruiken, zegt wat over ons. Zo houden we bijvoorbeeld erg van dubbelzinnigheid.

Vierdaagse-vrouw wil mannenkruis
De Nijmeegse Vierdaagse is vandaag van start gegaan. In alle vroegte stonden de deelnemers vanmorgen aan de start van de 102e editie van het wandelevenement. Toch leggen zij niet allemaal dezelfde afstand af: voor een kruisje hoeven vrouwen 10 kilometer per dag minder te lopen, dan mannen.

Michael P. levenslang gevaarlijk?
28 jaar cel en TBS, dat is de straf die Michael P. vandaag van de rechter kreeg voor het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber. In theorie zou hij over 18 jaar aan zijn TBS kunnen beginnen. Hoe lang de TBS duurt is nog niet bekend, maar het betekent dat Michael P. mogelijk ook ooit weer op proefverlof mag. En dat terwijl het al eerder gruwelijk mis ging toen hij op proefverlof mocht.

Pas op met die peuk!
ProRail, Rijkswaterstaat en de brandweer roepen mensen op om hun sigaretten en afval niet in de droge natuur te gooien. Met dit warme weer hebben ze hun handen vol aan bermbrandjes, door weggegooide peuken en afval. De organisaties willen er alles aan doen om de zogenaamde peukenschieters aan te pakken.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 142 werd uitgezonden op dinsdag 17 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie