Uitzending
Editie NL - Aflevering 133

Aflevering 133

Editie NL

4-7-2018

| 304 x bekeken | 0 reacties
4
Met in deze uitzending: -Buik vol van zwangerschapsdieet. -Laat linkerbaan links liggen. -Kind voorop? Helm op! -Motor krijgt rotor.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Motor krijgt rotor
Jarenlang konden we er alleen maar van dromen: met je auto of motor vliegend door het verkeer. Maar eindelijk is er nu een productiemodel, voor iedereen te koop: de Scorpion 3 Hoverbike. Gaan we hier straks allemaal op rondvliegen? Dit jaar zou ook het jaar worden van de vliegende auto, maar die zien we ook nog niet.

PLAY: Feestende Engelsen
Zo'n 5 miljoen Engelsen hebben zich naar schatting ziekgemeld vandaag. Dat doen ze na het enorme feest van gisteren, toen het Engelse team eindelijk een penaltyserie op het WK wist te winnen. Het team is door naar de kwartfinales. Volgens Engelse media zouden er 40 miljoen halve liters bier gedronken zijn. En als je de beelden ziet, kun je je daar wel iets bij voorstellen.

Kind voorop? Helm op!
Kinderen die net leren fietsen krijgen steeds vaker een fietshelmpje op van hun ouders. Maar als ze bij papa of mama in het kinderzitje zitten, wordt die helm vaak vergeten. En das heel gevaarlijk zeggen artsen van de spoedeisende hulp. Zij zien veel kleine kinderen binnenkomen. Dat zo'n helm geen overbodige luxe is, maakte ook Flora Breemer mee. Afgelopen week kreeg zij een fietsongeluk, terwijl haar zoontje in het fietszitje zat.

"Laat linkerbaan links liggen"
Het is voor veel mensen een grote ergernis op de snelweg: auto's die te lang op de linkerbaan blijven rijden. En dan net iets te langzaam, zodat ze ook naast die auto die rechts van ze rijdt blijven plakken. Het is niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk. De politie in Rotterdam doet er daarom alles aan om de linksrijder wakker te schudden.

Buik vol van zwangerschapsdieet
Zwangere vrouwen mochten al veel dingen niet eten, maar die lijst wordt alsmaar langer. Het voedingscentrum komt nu namelijk met een aangescherpt advies. Daarin staat dat vrouwen die in verwachting zijn veel soorten vis zoals tonijn, makreel of paling niet mogen eten. Ook niet als die vis uit blik komt. En het is ook beter als ze helemaal geen kaas eten die van rauwe melk is gemaakt. Worden we er inmiddels niet gek van?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 133 werd uitgezonden op woensdag 4 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie