Uitzending
Editie NL - Aflevering 141

Aflevering 141

Editie NL

16-7-2018

| 428 x bekeken | 0 reacties
4
Met in deze uitzending: -Zoekgeschiedenis als bewijs. -Extreme hitte op komst. -Laat wespennest hangen! -Grillen op gas.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

PLAY: Dieren krijgen verkoeling
Ook dieren hebben het warm deze dagen. Daarom vroegen we jullie op Facebook om foto's en filmpjes te delen van hoe jullie je huisdieren een beetje koel houden. En daar werd massaal op gereageerd.

Grillen op gas
De meerderheid van Nederland barbecuet op kolen ook. De houtskoolbarbecue blijft enorm populair. We grillen het minst op gas, ondanks dat daar allerlei voordelen aanzitten. Waarom zouden we dat niet wat vaker doen?

Laat wespennest hangen!
Het stikt op dit moment van de wespennesten. Door het warme weer van de afgelopen tijd zijn er 20 tot 30 procent meer nesten en begint de wespenoverlast ook eerder dan voorgaande jaren. Wie een wespennest heeft wil er meestal zo snel mogelijk weer vanaf. Maar lang niet elk nest hoeft ook echt verwijderd te worden, zeggen deskundigen. Sterker nog: ze kunnen heel nuttig zijn.

Extreme hitte op komst
Het lijkt een zomer te worden die alle records breekt. Juni was al de droogste juni-maand ooit gemeten. En deze maand krijgen we misschien wel de warmste dag ooit. Verschillende weermodellen laten zien dat we volgende week te maken krijgen met extreme hitte. Op sommige plekken zou het zelfs warmer dan 40 graden kunnen worden. En dat is iets wat in Nederland nog nooit is gebeurd.

Zoekgeschiedenis als bewijs
Michael P. hoort morgen welke straf hij krijgt voor de moord op Anne Faber. Het OM eiste 28 jaar cel en TBS met dwangverpleging, en dat is mede gebaseerd op zijn zoekgeschiedenis. De zoektermen en de websites die verdachten hebben bezocht worden steeds vaker gebruikt in de rechtszaal. Wanneer de geschiedenis verdachte termen bevat, kan het heel lastig zijn om onder een straf uit te komen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 141 werd uitgezonden op maandag 16 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie