Uitzending
DWDD - 9-2-2011

9-2-2011

DWDD

1959 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van woensdag 9 februari zijn: Diederik Samsom, Marcel van Dam, Freek Vonk, Désanne van Brederode en Roderick Vonhögen. Muziek is er van Gerhardt, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn komt dichten en tafeldame is Halina Reijn.

Marcel van Dam en Diederik Samsom
Vandaag bestaat de PvdA 65 jaar. De partij zit momenteel in de oppositiebanken. Marcel van Dam heeft veel voor de PvdA gedaan, maar brak in 2006 met de partij. Hij ging SP stemmen, daar heerste volgens hem wel een progressieve en betrokken geest. Diederik Samsom is overtuigd PvdA-er, hij is Tweede Kamerlid klimaat en energie. Vanavond gaan zij in debat over de koers van de partij.

Freek Vonk
Aanstaande vrijdag begint een tentoonstelling in het Natural History Museum in Londen over de verleidingsrituelen van dieren: ‘Sexual Nature’. Onze bioloog Freek Vonk bespreekt vanavond de meest opvallende en spannende verleidingsrituelen uit het dierenrijk!

Roderick Vonhögen en Désanne van Brederode
Biechten 2.0: the Confession App. Met deze app kunnen katholieken biechten tegen hun iPhone. De app is niet bedoeld als vervanging van de echte biecht, maar meer als stimulans. De officiële naam is ‘Confession: A Roman Catholic App’ en kost $ 1.99. Is dit het begin van de volkomen digitale kerk? ‘Podcastpriester’ Roderick Vonhögen en Désanne van Brederode bespreken de app.

Gerhardt
10 februari 2011 komt zijn single 'A Brand New Heart' uit. Singer-songwriter Gerhardt was in 2010 veel te zien op festivals als toetsenist van de band Beans & Fatback. Nu speelt hij solo. De plaat nam hij op in Brussel met niemand minder dan Triggerfinger en de producent is David Poltrock (de producer van Tom Helsen en Hooverphonic).

Halina Reijn
Halina Reijn is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster én geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in de speelfilms 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Halina studeerde aan de toneelacademie van Maastricht en verhuisde daarna naar Amsterdam. Daar speelde ze in onder meer 'Hamlet', 'Rouw Siert Electra' en 'Shopping and...

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 9 februari door de VARA. Te gast waren Halina Reijn, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn, Marcel van Dam, Diederik Samsom, Désanne van Brederode, Freek Vonk en Roderick Vonhögen. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!