Uitzending
DWDD - 2-2-2011

2-2-2011

DWDD

2416 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van woensdag 2 februari zijn: Hassnae Bouazza, Ernst-Jan Pfauth, Joost Zwagerman en Prinses Laurentien. Muziek is er van Hooverphonic, tafelheer is Adriaan van Dis en nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn dicht.

Hassnae Bouazza en Ernst-Jan Pfauth
De revolte in Egypte laait vandaag hoog op. Op het Tahrirplein in Caïro staan pro, -en anti-Mubarak demonstranten lijnrecht tegenover elkaar. Wat nieuw lijkt tijdens al deze gebeurtenissen, is de steeds maar toenemende rol van de sociale media (met name Twitter). Op allerlei live-blogs kan je van minuut tot minuut volgen wat er in Egypte gebeurt en hoe er in de rest van de wereld op de wantoestanden wordt greageerd. Het nieuws stroomt zo bijna letterlijk de huiskamers binnen. Hassnae Bouazza volgde vandaag non-stop alle blogs en zo ook Ernst-Jan Pfauth.

Joost Zwagerman
Joost Zwagerman bundelde een aantal essays en noemde de bundel 'Alles is gekleurd'. In het boek maakt hij omzwervingen in de kunst, literatuur en popcultuur. Hij vraagt zich bij talrijke kunstvormen af wat het kunst maakt. Het allesverbindende motto is het korte gedicht van K. Schippers 'Als je goed om je heen kijkt / zie je dat alles gekleurd is'.

Prinses Laurentien
Prinses Laurentien is te gast om te komen praten over haar tweede kinderboek 'Mr Finney en de andere kant van het water'. Het tweede deel van Mr Finney gaat over een eiland dat dreigt te zinken. De kinderboeken behandelen thema’s als milieu, klimaatverandering en de toekomst van de aarde. Het doel is om kinderen en volwassenen aan het denken te zetten over hoe we omgaan met met onze planeet.

Hooverphonic
Hooverphonic is een Belgische popgroep. Hun muziek ligt op het snijvlak tussen pure pop en trip-hop. De liedjes hebben vaak een dromerige, filmische sfeer. De band begint in 1995 en timmert internationaal hard aan de weg. Het nummer ‘2 Wicky’ wordt in 1996 de soundtrack voor de film 'Stealing Beauty' van Bernardo Bertolucci. De band treedt veel op en releast meerdere albums.

Adriaan van Dis
Adriaan van Dis is schrijver van onder meer 'Nathan Sid', 'In Afrika' en 'Leeftocht'. Daarnaast is hij programmamaker. Al tijdens zijn studie Nederlands schreef Van Dis voor NRC Handelsblad. Ook begon hij zich te richten op romans, zowel fictie als non-fictie. Zijn debuutroman was 'Nathan Sid', maar ook 'Het beloofde land: een reis door de Karoo', 'In Afrika', 'De vraatzuchtige spreekt' en 'Leeftocht. veertig jaar onderweg'.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 2 februari door de VARA. Te gast waren Joost Zwagerman, Adriaan van Dis, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn, Prinses Laurentien en Hassnae Bouazza. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie