Uitzending
DWDD - 17-12-2009

17-12-2009

DWDD

2280 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van donderdag 17 december zijn: Michiel van Erp, Herman Finkers en DaniŽl Lohues. Muziek wordt verzorgd door Storybox en tafelheer is Beau van Erven Dorens. Meer informatie over de gasten wordt hier later gepubliceerd.

Felix Rottenberg
Dat een stad als Rotterdam besturen, veel ingewikkelder is dan een ministerschap, dat zal de Rotterdamse burgermeester Ahmed Aboutaleb hoogstwaarschijnlijk kunnen beamen. Een incident als de rellen in Hoek van Holland maakt het nůg ingewikkelder. Felix Rottenberg geeft er in de uitzending van donderdag 17 december zijn visie op de rol van Ahmed Aboutaleb.
Felix Rottenberg is o.a. ex-voorzitter van de Partij van de Arbeid. In DWDD is hij een graag geziene gast over diverse, vaak politiek getinte onderwerpen.
Rottenberg werd in 1970 voorzitter van de Jonge Socialisten, waarna hij in het landelijke partijbestuur van de PvdA terecht kwam. Daarnaast was hij directeur van het politiek-cultureel centrum 'De Balie' in Amsterdam en van het IFFR, het Internationaal Film Festival in Rotterdam.

In 1992 werd Rottenberg, samen met Ruud Vreeman, voorzitter van de Partij van de Arbeid. Onder hem kwamen politici als Karin Adelmund en Rob Oudkerk op. Wegens ziekte moest hij in 1997 het partijvoorzitterschap neerleggen.

Michiel van Erp
Michiel van Erp maakte een documentaire over Koningin Beatrix en enkele van haar naamgenoten (Beaís, Trixen en Beatrixen). 'Beatrix, Majesteit' is een zoektocht naar de emoties en drijfveren en naar de hoogte en de dieptepunten van onze koningin. De documentaire wordt op vrijdag 25 december om 20.40 uur op Nederland 2 uitgezonden.

Michiel van Erp is een documentairemaker van vooral Nederlandse onderwerpen. Zo maakte hij films over De Zangeres Zonder Naam, de uitvaart van Prins Claus en schrijfster Connie Palmen. Ook maakte hij een documentaire over de Partij van de Dieren en de film ĎPretpark Nederlandí over vrijetijdsbesteding in Nederland. Zijn televisieserie ĎWelkom in Nederlandí ďbrengt onze samenleving met allochtone en autochtone medelanders op vrolijke, openhartige en soms ook wrange manier in kaartĒ.

Storybox
Storybox komt in de uitzending van 17 december hun kerstlied 'It's Christmas Time' vertolken. Speciaal voor dit nummer schakelden de mannen hulp in van zangeres Marlijn. 'You can be replaced' was het debuutalbum van de vierkoppige band, die bestaat uit: Helge Slikker, Niels de Rooij, Oscar Buma en Frank Gorterzijn. Ze zijn beÔnvloed door The Beatles.

Herman Finkers
Op Tweede Kerstdag wordt de theatervoorstelling 'Na de Pauze' van Herman Finkers uitgezonden. Dit is de show die hij van 2007 tot 2009 heeft gespeeld. Ook is er - tot grote vreugde van Herman Finkers - onlangs door de Provinciale Staten tegen vliegveld Twente gestemd. Verder heeft Herman Finkers samen met DaniŽl Lohues een kerstsingle uitgebracht die ze samen laten horen!

DaniŽl Lohues
Speciaal voor kerstmis heeft DaniŽl Lohues samen met Herman Finkers het nummer 'Sneeuwen' opgenomen. De tekst van het kerstlied komt van de grote Nederlandse dichter Willem Wilmink. In de uitzending van 17 december komen DaniŽl Lohues en Herman Finkers het nummer ten gehore brengen.

Beau van Erven Dorens
Beau van Erven Dorens is regelmatig tafelheer in DWDD. De alleskunner - want schrijver, acteur, tv-presentator en voormalig radiopresentator - stapte onlangs van RTL over naar SBS. Bij RTL presenteerde hij onder andere: 'Het zesde zintuig', 'Dancing with the Stars' en 'Deal or no Deal'. In het verleden presenteerde hij daar ook 'RTL Boulevard'. Bij SBS presenteert hij het nieuwe programma CQC en zijn er plannen voor meerdere nieuwe programma's.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 17 december door de VARA. Te gast waren Beau van Erven Dorens, Herman Finkers, Felix Rottenberg, Michiel van Erp, DaniŽl Lohues en Storybox. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie