Uitzending
DWDD - 16-12-2009

16-12-2009

DWDD

2305 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten in de uitzending van woensdag 16 december zijn: Bert Koenders, voorzitters van ijsverenigingen, Guido Weijers en nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn. Muziek is er van Miss Montreal en tafelheer is Arie Boomsma.

Bert Koenders
In de uitzending van woensdag 16 december is minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking te gast om te praten over de Klimaattop in Kopenhagen. Deze is bijna afgelopen en minister Koenders lijkt er succes te gaan boeken...

Koenders heeft een compromis gemaakt waar zowel de rijke vervuilende landen als de arme landen die de dupe zijn van klimaatveranderingen akkoord mee zouden kunnen gaan. Vrijdag zijn alle regeringsleiders in Kopenhagen en moet er een slotakkoord op alle onderdelen komen.

Eerste natuurijsmarathon 2009
De strijd om de eerste marathon op natuurijs van 2009 is losgebarsten! Wim Roetenberg, Jan Geert Veldman en Henk Vleems zijn voorzitters van drie ijsverenigingen. Alledrie hopen ze dat de eerste marathon op natuurijs in hun woonplaats zal plaatsvinden. In de uitzending van woensdag 16 december vertellen ze waarom...

Van de KNSB mag er geen natuurijs uitgehakt worden. Zowel in Haaksbergen, Noordlaren en Veenoord ligt natuurijs waar op geschaatst moet worden! Maar in welke plaats zal de éérste marathon van 2009 gaan plaatsvinden: Haaksbergen, Noordlaren of Veenoord?

Miss Montreal
Er is talent dat de tijd krijgt zich optimaal te ontwikkelen. Sanne Hans, ook wel bekend als Miss Montreal, is er zo één. Ze schreef al liedjes toen ze heel jong was en speelde vanaf haar tienerjaren in bandjes. Eén van die bands, 'Ysis', een echt meidentrio, maakte langzaam furore in het circuit. Maar Sanne werd pas echt bekend toen ze als Miss Montreal begin 2008 met haar liedjes naar buiten trad. Haar ogenschijnlijk zo simpele liedjes bleken ineens een groot publiek aan te spreken. 'Just a flirt' en haar optreden in DWDD betekende haar definitieve doorbraak.
Miss Montreal zorgt dit jaar voor een goede kerstsfeer! Haar nieuwe single 'Being Alone at Christmas' laat ze horen in de uitzending van woensdag 16 december. Is ze zelf dan ook écht alleen met kerst dit jaar?

Guido Weijers
Na zijn bezoek aan Uruzgan is hij weer terug in Nederland: Guido Weijers is in de uitzending van woensdag 16 december te gast om meer te vertellen over zijn reis en bovendien: zijn Oudejaarsconference.

Guido Weijers won in 2000 de Publieksprijs op het Camarettenfestival. Sindsdien timmerde hij aardig aan de weg met zijn voorstellingen in theaters en op tv. Zijn eerste oudejaarsconference deed hij in 2006.

In november 2009 verbleef Guido Weijers met 3FM-dj Giel Beelen en zangeres Dennis een paar weken in Uruzgan. Samen werkten ze aan het radioprogramma van Giel en UruzganFM van de Wereldomroep. Hier deed hij een aantal try-outs van zijn Oudejaarsconference 2009.

Arie Boomsma
Arie Boomsma was presentator bij de EO, maar heeft in 2009 een overstap gemaakt naar de KRO waar hij vanaf november 2009 het programma 'In de schaduw van het nieuws' presenteert. Boomsma komt uit een christelijk milieu en maakte carrière als basketballer. Een knieblessure gooide roet in het eten, waarna hij zich ging richten op tv en radio.
Hij presenteerde tv-programma's als '40 Dagen Zonder Seks', 'Hotdog TV' en het radioprogramma 'Dit is de Dag'. Daarnaast presenteerde hij de EO-jongerendag. Vanaf november 2009 start hij met een nieuw programma bij de KRO: 'In de schaduw van het nieuws'.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt hij voor sterk wisselende reacties: sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 16 december door de VARA. Te gast waren Arie Boomsma, Bert Koenders, Guido Weijers, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn en Miss Montreal. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie