Uitzending
DWDD - 8-12-2016

8-12-2016

DWDD

948 x bekeken | 0 reacties
4
Jonnie Boer, Ron Blaauw en Michel van der Kroft
Joop Braakhekke is overleden. Vanochtend stierf hij op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleeskanker. Braakhekke zat 50 jaar in het vak en bestierde meer dan 25 jaar zijn restaurant Le Garage. Hij presenteerde het populaire tv-programma Kookgek en schreef de succesvolle reeks Kookschrift van een Kookgek. We brengen een ode aan de culinaire grootmeester met Jonnie Boer, Ron Blaauw en Michel van der Kroft.

Freek Vonk
Na het college van Robbert Dijkgraaf over ‘Licht’ in de Gashouder is het morgen de beurt aan bioloog Freek Vonk. Ditmaal onderwijst hij ons over de Evolutie. Een reis door de tijd van het allereerste leven op aarde tot het tijdperk van de dino’s en de evolutie van de mens. Vanavond geeft Freek ons een voorproefje.

Henk Angenent, Erik Hulzebosch, Bert Verduin, Henk van Benthem en Arnold Stam
De Elfstedentocht van '97. Een temperatuur tussen de -3 en -5,6 graden Celsius. De gevoelstemperatuur lag tussen de -10 en -15 graden Celsius. Ongeveer twee miljoen toeschouwers waren aanwezig bij de voorlopig laatste ‘tocht der tochten’, die in totaal 199,6 kilometer lang was. Op ongeveer vijftig kilometer van de finish splitste een kopgroep, met zes schaatsers, zich af van een grotere groep. Deze mannen gaven de wedstrijd kleur, streden voor eeuwige roem. Andere Tijden Sport blikt met de kopgroep terug op deze legendarische tocht in de documentaire ‘Elfstedentocht 1997: Zes Helden, Eén winnaar’. Aan tafel 5 van de 6 mannen: Henk Angenent, Erik Hulzebosch, Bert Verduin, Henk van Benthem en Arnold Stam.

Muziek: Silent War
De band speelde eerder al in de Melkweg, Paradiso en het Patronaat. Ze wonnen meerdere band contests en bereikten de finale van de Amsterdamse Popprijs in 2014. Dit jaar deden ze mee aan de Popronde, speelden ze van half september tot eind november in 22 van de 40 steden en behoorden daarmee tot de tien meest geboekte bands. Vanavond bij ons in de studio: Silent War!

Jan Mulder
Jan Mulder is de side-kick van Matthijs

In deze uitzending van DWDD waren Erik Hulzebosch, Freek Vonk, Henk Angenent, Jan Mulder en Jonnie Boer te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 8 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie