Uitzending
DWDD - 5-12-2016

5-12-2016

DWDD

576 x bekeken | 0 reacties
6
David van Reybrouck en Geert Mak
Afgelopen weekend weer een test voor Europa: Oostenrijk koos een nieuwe president, Italië kon zich uitspreken voor of tegen politieke hervormingen onder leiding van premier Renzi. In Oostenrijk won de linkse, pro-Europese kandidaat Van der Bellen nipt van zijn rechtse opponent, maar in Italië rekende men hardhandig af met premier Renzi. Hoewel hij juist veranderingen wilde doorvoeren, was hij voor de kiezer teveel verbonden aan het establishment en moest het veld ruimen. De Italianen stemden niet per definitie tegen Europa, maar het aftreden van Renzi zorgt voor veel onrust. Tel daarbij op dat een bankencrisis in Italië niet ondenkbaar is. Wankelt de Europese Unie onder druk van de populisten naar de afgrond? Aan tafel: David van Reybrouck en Geert Mak.

Dolf Jansen, Angelique Houtveen, Marcel Peereboom-Voller en Michael Prins
Er is weer volop muzieknieuws dat erom schreeuwt om besproken te worden in onze rubriek Amigos de Musica. Aan tafel de muziekvrienden Dolf Jansen, Angelique Houtveen, Marcel Peereboom-Voller en Michael Prins.

Muziek: Drummakid
Voor de fans van Typhoon is Eddy een bekend gezicht: bijna elk concert laat hij vanachter zijn drumstel een krachtig stukje Engelse rap horen. Dit was telkens zo’n succes, dat Eddy in 2015 besloot het solo ook te proberen, als drummer en rapper Drummakid. Hij stond al op Noorderslag, Paaspop en Damaris Festival en bracht afgelopen maand zijn nieuwe EP ‘Newk!d!nclass’ (New Kid In Class) uit. Vanavond bij DWDD: Drummakid!

Dieuwertje Blok
Vanavond is Dieuwertje Blok, presentatrice van Het Sinterklaasjournaal, de side-kick van Matthijs.

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 5 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie