Uitzending
DWDD - 13-12-2016

13-12-2016

DWDD

1049 x bekeken | 0 reacties
6
Typhoon
Rapper Typhoon werd afgelopen zomer door de politie staande gehouden. Aanleiding: zijn mooie auto en zijn huidskleur. De agent gaf ruiterlijk toe dat dit ook de enige reden was voor de staandehouding. Een probleem dat vele gekleurde Nederlanders ervaren: etnisch profileren. Om het issue in kaart te brengen én te bestrijden lanceerde de politie al een app. Nu komt daar binnenkort een nieuwe app bij van burgerpressiegroep Control Alt Delete.

Kinderboekenpanel
In het kader van de Kinderboekenweek werd in 2015 eenmalig 'het beste kinderboek van de maand' gekozen door een panel van kinderen. Aan tafel toen het kinderboekenpanel: Anna (9), Vint (11), Imani (9) en Ruben (11). De winnaar was 'De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen' door Andy Griffiths en Terry Denton. In 2016 de reprise, met wederom Anna (10 jaar) en Imani (10 jaar), aangevuld met Amira (10 jaar) en Benjamin (12 jaar). Nu wordt het kinderboek van het jaar gekozen.

Ilse DeLange en Huub van der Lubbe
Vanavond alweer de vijfde editie van onze rubriek ‘Het Groot Nederlands Songbook’. Welke Nederlandse liedjes behoren absoluut tot ons culturele erfgoed? Wij stellen de canon van de Nederlandse liedkunst op. Wende Snijders, Trijntje Oosterhuis, Paul de Munnik, Janne Schra, Leona Philippo, Frank Boeijen, Jan Dulles en Rob Dekay gingen voor, vanavond aan tafel Ilse DeLange en Huub van der Lubbe.

Muziek: Rolf Sanchez
Afgelopen zomer had hij meteen een nummer 1 hit te pakken in de Tropical Song Chart van De Billboard en stond hij daarmee boven de grote sterren als Jennifer Lopez en Marc Anthony. Sindsdien is hij in Amerika razend populair en kan hij daar op sommige plekken niet eens meer normaal over straat. Vanavond bij DWDD: Rolf Sanchez!

Nynke de Jong
Vanavond is Nynke de side-kick van Matthijs

In deze uitzending van DWDD waren Huub van der Lubbe, Ilse DeLange en Nynke de Jong te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 13 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie