Uitzending
DWDD - 9-12-2016

9-12-2016

DWDD

579 x bekeken | 0 reacties
6
Asscher nieuwe lijsttrekker PvdA
Lodewijk Asscher is de nieuwe lijsttrekker van de PvdA. Hij behaalde ruim 54 procent van de stemmen. Diederik Samson treedt af als fractievoorzitter. In de peilingen staat de partij er belabberd voor, zal het Asscher lukken de partij er weer bovenop te helpen?

Peter van Straaten overleden
Nederlands cartoonicoon Peter van Straaten is niet meer. Beroemd om zijn feuilleton over de vrijgevochten bijstandsmoeder Agnes en zijn politieke prenten in Vrij Nederland, vijf keer winnaar van de Inktspotprijs. We bespreken zijn oeuvre met Youp van ’t Hek en cartoonisten Siegfried Woldhek, Hanco Kolk en Hajo de Reijger.

Obama's Woman of Soul' concert
President Obama was de meest muzikale president ooit. Beroemd voorbeeld: zijn vertolking van Al Greens ‘Still in love with you’. Maar de president deed meer. Hij organiseerde bijvoorbeeld concerten in het Witte Huis. Eerder besprak Giovanca al het legendarische Memphis Soul-concert dat daar plaatsvond. Vandaag gaat Shirma Rouse in op het ‘Woman of Soul’-concert uit 2014, waar natuurlijk Aretha Franklin schitterde.

Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts
Vanavond is Marc-Marie de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Barack Obama, Marc-Marie Huijbregts en Peter van Straaten te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 9 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie