Uitzending
DWDD - 15-12-2016

15-12-2016

DWDD

1057 x bekeken | 0 reacties
7
Roel Boomstra
Roel Boomstra is vandaag wereldkampioen dammen geworden! Met slechts 23 jaar is hij de opvolger van de Rus Alexander Georgiev. De laatste Nederlander die de titel wist te behalen was Harm Wiersma in 1984. Boomstra was op 29 november te gast met Jan Groenendijk, zijn grootste concurrent. Vanavond schuiven zij alle twee aan.

Freek de Jonge en Paul van Vliet
Afgelopen maandag tijdens de voorstelling ‘TOON 100 JAAR’ ontvingen Freek de Jonge en Paul van Vliet de Toon Hermans Award. Zij kregen deze onderscheiding voor het in stand houden van de artistieke nalatenschap van de in 2000 overleden Hermans. Op de galavoorstelling werd de honderdste geboortedag van Toon gevierd met een ode en werd voor de vijfde keer de Toon Hermans Award uitgereikt. Aan tafel: Freek de Jonge en Paul van Vliet.

Sunny Bergman
Sunny Bergman onderzoekt in haar documentaire ‘Wit is ook een kleur’ op welke manier wit-zijn het denken bepaalt. Veel witte mensen voelen zich verongelijkt of worden boos als het over racisme en privileges gaat. In het huidige racismedebat worden de problemen neergelegd bij de immigranten. Of bij de zogenaamd lager opgeleide Wilders-stemmer. Maar Bergman wil laten zien dat kleur er wel degelijk toe doet en dat een witte huidskleur veel privileges met zich meebrengt, waar de groep zich niet van bewust is. Sunny Bergman zit aan tafel met cultureel antropoloog Sinan Çankaya en socioloog Armine Stepanyan.

Muziek: Bounty Island
Deze band, bestaande uit twee Duitsers, één Belg en drie Nederlanders, bestaat nu ruim een jaar en bracht eind vorig jaar hun debuutalbum uit. Het album bestaat uit een langspeler vol met tropische popliedjes, waaronder het nummer ‘Avocado Girl’. Ook deed de band afgelopen jaar mee aan De Popronde en stonden ze onder andere op Grasnapolsky Festival. Vanavond bij DWDD: Bounty Island!

Akwasi
Akwasi (1988) kun je kennen van de hiphopformatie Zwart Licht. Hij is in 2012 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en is naast artiest ook theatermaker. Ook treedt Akwasi solo op. in het voorjaar van 2014 verscheen zijn debuut ‘Daar Ergens’, een ode aan de Nederlandse zanger en cabaretier Bram Vermeulen.

In deze uitzending van DWDD waren Freek de Jonge, Paul van Vliet, Roel Boomstra en Sunny Bergman te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 15 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie