Uitzending
DWDD - 1-12-2016

1-12-2016

DWDD

728 x bekeken | 0 reacties
6
Bernice Notenboom
Met Trump in het Witte Huis zal het klimaat het zwaar te verduren krijgen. Terwijl het klimaat juist nog sneller lijkt op te warmen dan verwacht. Neem bijvoorbeeld het boek ‘A Farewell to Ice’ van topwetenschapper Peter Wadhams. Hij luidt de noodklok harder dan ooit tevoren. Hij stelt dat in de zomer van 2017 er geen ijs meer op de Polen zal zijn. Poolreizigster Bernice Notenboom kwam vanochtend terug uit Antarctica, waar ze het boek las. Ze kan het alleen maar met hem eens zijn.

Robbert Dijkgraaf
Professor Robbert Dijkgraaf is voor de zesde maal terug! Een nieuwe DWDD University, dit keer over de wonderen van licht. Morgenavond zal hij vanaf 20:30 zijn college geven vanuit de Gashouder. Na de tv-uitzending van het college gaan we op internet verder (DWDD.NL/Licht) en beantwoordt Robbert Dijkgraaf ingezonden vragen. Dus heb jij tijdens of ná het college een vraag? Gebruik dan op Twitter #DWDDLicht, of ga naar DWDD.NL/Licht. Vanavond een kleine voorbeschouwing!

Bart Chabot
De tweede editie in onze mini-collegereeks ‘Van Kooten en De Bie. En wel hierom…’. Paulien Cornelisse trapte af, vandaag schuift Van Kooten en De Bie-fan Bart Chabot aan. Hij vertelt aan de hand van vijf fragmenten van de Haagse typetjes Jacobse en Van Es waarom het legendarsiche tv-duo niet mag worden vergeten.

Muziek: Lucas Hamming
Afgelopen maandag is bekend gemaakt dat Lucas Hamming (huisband in seizoen 2015-2016) de themesong van 3FM Serious Request 2016 maakt. De single ‘Are You With Me’ is vandaag voor het eerst gedraaid bij 3FM dj Wijnand Speelman en nu te horen op de publieke radiozender. Het glazen huis staat dit jaar op de Grote Markt in Breda. Vanavond treedt Lucas Hamming op bij DWDD!

Evi Hanssen
Evi is de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Bart Chabot, Evi Hanssen en Robbert Dijkgraaf te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 1 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie