Uitzending
DWDD - 2-12-2016

2-12-2016

DWDD

633 x bekeken | 0 reacties
5
Nieuwe docu over antisemitisme
Nederland polariseert steeds meer, het publieke debat wordt alsmaar grover en platter gevoerd. Niet zelden met racistische uitingen. Ook antisemitisme lijkt te groeien. Hanneke Groenteman gaat in de nieuwe documentaireserie ‘De Kanarie in de Kolenmijn’ op onderzoek uit. Hiervoor reist ze niet allen door Nederland, maar gaat ze ook naar de grote steden van Europa waar, door de vele intimidaties en incidenten, Joden zich niet meer veilig voelen en willen migreren. En als één groep zich niet meer veilig voelt, hebben alle bevolkingsgroepen in de maatschappij reden tot zorgen.

Felix Klos was campagnemedewerker Hillary Clinton
Felix Klos werkte voor het campagneteam van Hillary. Hij was ervan overtuigd dat zij in het Oval Office zou komen. Maar het liep anders. Trump won de verkiezingen, door Klos eerder bestempeld als een clown.

Succesmusical 'Hamilton'
Dé Broadwayhit van dit moment: ‘Hamilton’. In de V.S. maakt de musical furore, alle kaartjes voor dit jaar én volgend jaar zijn zo goed als uitverkocht. Gelauwerd door critici én een commerciële klapper. In de musical wordt het verhaal verteld van één van de grondleggers van de V.S., Alexander Hamilton. Maar in plaats van de grondleggers te laten spelen door blanke mannen, worden de rollen ingevuld door zwarte en latino acteurs. Zonder zoetsappige musicalliedjes, maar met Hip-hop en R&B. Aan tafel Joop van den Ende.

Muziek: Dakota
Na er twee jaar tussenuit te zijn geweest, zijn ze nu weer terug bij elkaar! De vierkoppige meidenband werd al opgepikt door 3voor12, bereikte de finale van de Amsterdamse Popprijs, speelde een succesvolle Popronde en bracht een EP uit, die goed wordt ontvangen. Vanavond bij DWDD: Dakota!

Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts
Vanavond is Marc-Marie de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Hanneke Groenteman en Joop van den Ende te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 2 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie