Uitzending
DWDD - 2-5-2011

2-5-2011

DWDD

2030 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van 2 mei zijn o.a.: Naeeda Aurangzeb, Twan Huys, Philippe Remarque en Jack de Vries. Muziek is er in de vorm van een actuele opera door: Theo Loevendie, Abdelkader Benali, André Morsch en Charlotte Riedijk. Tafelheer is Jan Mulder.

Naeeda Aurangzeb
Naeeda Aurangzeb werd geboren in Pakistan. Op haar derde is ze naar Nederland gekomen. Haar ouders wonen ook in Nederland, al is een jongere broer weer terug gegaan naar Pakistan. Hij trouwde met een Pakistaanse. De villa van Osama Bin Laden, het huis waar hij vannacht werd gedood, staat op zo’n twintig minuten rijden van het ouderlijk huis van Naeeda Aurangzeb.

Twan Huys, Philippe Remarque en Jack de Vries
Osama Bin Laden werd maandag 2 mei gedood in een huis in een dorp in Pakistan. Journalist Twan Huys komt vanavond meer vertellen over wat dit nieuws met hem doet. Hij kan de dood van Bin Laden niet los zien van zijn eigen leven. Hij schreef erover in zijn boek 'Ik ben een New Yorker'. Ook te gast is hoofdredacteur van de Volkskrant Philippe Remarque die, voordat hij deze post bekleedde, correspondent was in Washington. Jack de Vries was ten tijde van de aanslagen op 11 september 2001 staatssecretaris van defensie.

Actuele opera - Osama Bin Laden
Osama Bin Laden. Hij werd vandaag gedood. Jarenlang was hij 's werelds meest gezochte terrorist. Ook is hij het meesterbrein achter de aanslagen op de Twin Towers van 11 september 2001. In DWDD presenteren we de zevende ‘actuele opera', deze keer is het onderwerp 'Osama Bin Laden'. We vroegen componist Theo Loevendie om de muziek te schrijven. Het libretto is van Abdelkader Benali. De rol van Osama Bin Laden wordt gespeeld door bariton André Morsch en sopraan Charlotte Riedijk vertolkt de rol van een Amerikaanse soldate.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 2 mei door de VARA. Te gast waren Jan Mulder, Abdelkader Benali, Osama bin Laden, Jack de Vries, Twan Huys en Theo Loevendie. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!