Uitzending
DWDD - 28-11-2016

28-11-2016

DWDD

559 x bekeken | 0 reacties
6
Sywert van Lienden en Maurice de Hond
Het afgelopen jaar was geen fijn jaar voor de opiniepeilers: zowel bij de Brexit als bij de verkiezing van Trump hadden vrijwel alle gerenommeerde peilers het mis. Zijn de methodes van de bureaus nog wel correct? Hun panels representatief? En heeft het überhaupt zin om peilingen te doen in een extreem geïndividualiseerde maatschappij? Aan tafel Sywert van Lienden en Maurice de Hond.

Gijs Scholten van Aschat en Barry Atsma
Creatief mastermind Tom Ford redde modehuis Gucci van de ondergang, zette daarna een succesvolle zonnebrillenlijn op en lanceerde een eigen modehuis met winkels in New York, Los Angeles, Milaan, Londen en Tokio. Maar naast mode had hij een andere passie: film. Zeven jaar geleden verscheen zijn debuutfilm 'A Single Man'. Nu draait 'Nocturnal Animals' in de bioscopen. Op het filmfestival Venetië kreeg de film de Zilveren Leeuw, The Guardian geeft de film 5 sterren. Gijs Scholten van Aschat en Barry Atsma zagen de film en geven vanavond hun mening.

Frank van der Lende, Eva Cleven en Angelique Houtveen
Vandaag verschenen: de BBC ‘Sound of 2017 Longlist’. Welke muzikale acts hebben grote kans om komend jaar door te breken? Een panel van 170 DJ’s, recensenten en muziekjournalisten selecteerde de 15 meest veelbelovende acts. In het verleden werden Adele, 50 Cent en Sam Smith getipt. Dit jaar veel ‘grime’, de Britse Hip-hopvariant, van bijvoorbeeld Ray Blk en Nadia Rose. Maar ook soul-zanger Rag N Bone Man en de rockers van Cabbage staan in de lijst. Aan tafel: Frank van der Lende, Eva Cleven en Angelique Houtveen.

Fidan Ekiz
Fidan is de sidekick van Matthijs.

Muziek: The Kik
Deze band scoorde al grote hits met de nummers ‘Simone’, ‘Toen Was Geluk Heel Gewoon’ en ‘Schuilen Bij Jou’. Bijna drie jaar na het verschijnen van hun tweede album ‘2’, verschijnt 13 januari 2017 het nieuwe album ‘Stad & Land’. Vandaag is hun single ‘Maandag’ uitgekomen; een voorproefje op het nieuwe album. Vanavond bij DWDD onze voormalige huisband: The Kik!

In deze uitzending van DWDD waren Barry Atsma, Eva Cleven, Fidan Ekiz, Gijs Scholten van Aschat, Maurice de Hond en Sywert van Lienden te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 28 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie