Uitzending
DWDD - 30-11-2016

30-11-2016

DWDD

1233 x bekeken | 0 reacties
5
Jan Terlouw
In zijn kindertijd hingen er touwtjes uit brievenbussen om deuren te openen. Nu is het 2016. Er is veel veranderd. Nu wordt je fiets zelfs gestolen wanneer er drie sloten omheen hangen. Jan Terlouw maakt zich zorgen over de samenleving. Het gebrek aan vertrouwen is de oorzaak van de winst van Trump, de Brexit en het populisme dat wereldwijd toeslaat. Vanavond zit Jan Terlouw bij ons aan tafel.

Frank Schallmaier
Vandaag in de Volkskrant stonden allemaal foto’s van dieren-trofeeën. Deze foto’s zijn door allerlei fotografen gemaakt op verschillende plekken van de wereld. Het verzamelwerk van al deze foto’s wordt gedaan door één fotoredacteur: Frank Schallmaier. Hij krijgt dagelijks 12.000 foto’s binnen, dat zijn er dus een miljoen per jaar, die hij vervolgens allemaal gaat ordenen. Momenteel is hij bezig met een overzicht van 2016. Vanavond nemen wij alvast een voorschot met hem.

Johan Derksen
Na tien jaar wachten verschijnt er aankomende vrijdag een spiksplinternieuw album van The Rolling Stones! Blue & Lonesome heet de nieuwe plaat en hij staat tjokvol met heerlijke blues-klassiekers. Liefde voor Blues is immers de reden dat Mick Jagger en Keith Richards in hun jeugd bevriend raakten en uiteindelijk besloten een band te beginnen. Wij lieten fervent Stones en Blues-liefhebber Johan Derksen alvast luisteren naar de plaat, zodat hij vanavond zijn ongezouten mening erover kan geven!

Antoinnette Scheulderman
Vanavond is Antoinnette de tafeldame van Matthijs.

Antoinnette Scheulderman is journalist. Ze werkt voor de LINDA. en Volkskrant magazine. Antoinette is winnaar van De Luis (2010), de prijs voor het beste interview van 2009. Ook werd ze genomineerd voor De Tegel 2014, voor het interview met Robert Moszkowicz in het Volkskrant magazine.

Muziek: De Staat
2016 was een succesvol jaar met onverwachte wendingen voor De Staat. Het begon eind 2015 met de bijzondere ‘Witch Doctor’ video die viral ging en waarmee De Staat in mei van dit jaar de Best Concept Award gewonnen heeft op de Berlin Music Video. In januari 2016 kwam het vierde album ‘O’ uit en volgde er een volledig uitverkochte clubtour. Ook mocht de band het grootste deel van Muse’s Europese tour mee als voorprogramma en stonden ze op festivals als Pinkpop, Lowlands en Down The Rabbit Hole. Hun nieuwe album ‘Live in Utrecht’ ligt nu in de winkel. Vanavond bij DWDD: De Staat!

In deze uitzending van DWDD waren Antoinnette Scheulderman, Jan Terlouw, Johan Derksen en Nico Dijkshoorn te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 30 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie