Uitzending
DWDD - 5-12-2011

5-12-2011

DWDD

4418 x bekeken | 3 reacties
6
Te gast in de uitzending van maandag 5 december zijn: Prem Radhakishun, Mathijs Bouman, Gijs Scholten van Aschat, Ton Hoenselaars, in DWDD Recordings Paul de Munnik en Selah Sue. Ook is er muziek van Ellen ten Damme en Jan Mulder is tafelheer.

Mathijs Bouman en Prem Radhakishun
Terwijl Wouter Bos aan de Commissie De Wit vertelt hoe hij de vorige crisis te lijf ging, staken Merkel en Sarkozy vandaag wederom de koppen bij elkaar. Ze willen nieuwe Europese begrotingsafspraken vastleggen in een nieuw verdrag. Ook premier Rutte is achter de schermen druk met de voorbereidingen voor de nieuwe 'Top der Toppen' aanstaande vrijdag. Zo was Rutte vanochtend op bezoek bij de nieuwe Italiaanse premier Monti. Zijn de plannen die Merkel en Sarkozy hebben gesmeed voldoende om de euro te redden? We bespreken het met Mathijs Bouman en Prem Radhakishun.

Gijs Scholten van Aschat en Ton Hoenselaars
Van geen enkele toneelschrijver worden wereldwijd zo vaak stukken opgevoerd als van William Shakespeare. Hij is al bijna 400 jaar dood, maar nog altijd is hij de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht. Althans, als hij de echte auteur is van meesterwerken als Macbeth, Romeo and Juliet en Hamlet. In de nieuwe film Anonymous wordt beweerd dat William Shakespeare een nogal onbeschaafde nitwit was en half-analfabeet bovendien. Onmogelijk dat hij dat indrukwekkende oeuvre op zijn naam heeft staan. Het kan niet anders dan dat Edward de Vere, de 17e Earl van Oxford, de meest invloedrijke schrijver uit het Engelse taalgebied ooit is. Het debat tussen Oxford en Stratford ontvlamd opnieuw. Aan tafel twee kenners: Ton Hoenselaars (hoogleraar) en Gijs Scholten van Aschat (acteur).

Selah Sue en Paul de Munnik
Vanavond DWDD recordings met Selah Sue en Paul de Munnik.

Ellen ten Damme en Amsterdam Sinfonietta
Begin januari (tussen 6 en 18 jan) toeren Amsterdam Sinfonietta en Ellen ten Damme met acht concerten getiteld 'Breder dan klassiek' door Nederland. De concertreeks staat in het teken van de liefde. Eerdere gasten van Sinfonietta waren o.a. Cristina Branco, Chick Corea, Karin Bloemen en Wende Snijders. Vanavond spelen ze bij DWDD een voorproefje. Te gast zijn: Ellen ten Damme en het strijkkwartet van het Amsterdam Sinfonietta.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 5 december door de VARA. Te gast waren Ellen ten Damme, Gijs Scholten van Aschat, Jan Mulder, Mathijs Bouman, Paul de Munnik, Prem Radhakishun en Selah Sue. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie