Uitzending
DWDD - 9-12-2011

9-12-2011

DWDD

1845 x bekeken | 0 reacties
6
Menno Bentveld presenteert en te gast zijn: Mathijs Bouman, Barbara Baarsma, Imca Marina, George Baker, Dio, Brace, Cécile Narinx en Dominee Gremdaat. Muziek is er van The Medics, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn dicht en tafelheer is Ali B.

EU-top: is de euro gered?
Vanochtend werd het verdrag gepresenteerd waarmee de 17 eurolanden hun munt willen gaan redden. Er zijn onder meer strenge begrotingsregels opgesteld, met harde straffen als sanctie. Probleem is dat niet alle 27 landen van de Europese Unie meedoen. Engeland doet bijvoorbeeld niet mee. Is dit plan afdoende om onze munt, en dus onze welvaart, te redden? Economen Mathijs Bouman en Barbara Baarsma geven hun analyse.

Op Volle Toeren
Woensdag 14 december begint Ali B. met een nieuwe reeks van zijn tv-programma ‘Op Volle Toeren’. In het programma gaat Ali B. met een bevriende rapper op bezoek bij iconen van de Nederlandse muziek, zonder dat ze ook maar een idee hebben wie hij of zij is. De rappers en de 'gouwe ouwe' staan voor de uitdaging om van elkaars bekendste nummer een persoonlijke remake te maken. Dit leidde tot verrassende tv, zoals de ontroering van rapper Kleine Viezerik na het lied van Willeke Alberti. Dit seizoen onder meer remakes van George Baker en Dio en ook Imca Marina en Brace.

De Week Draait Door. Met deze week:
- Dominee Gremdaat: steekt ons weer in hart onder de riem in de koude decembermaand.
- Cécile Narinx: modeontwerper Valentino heeft zijn eigen (virtuele) museum gelanceerd dat zijn werk van de afgelopen vijftig jaar omvat.
Dominee GremdaatCécile Narinx.The Medics
Deze rockband bestaat uit vijf jongens (Daniel, Ricardo, Jarl, Jasper en Johan), die sinds 2008 samen muziek maken. De muziekstijl van The Medics wordt ook wel vergeleken met die van de The Strokes, Vampire Weekend en The Killers.

De band heeft de afgelopen twee jaar opgetreden met bands als Go Back To The Zoo, Kensington en Rigby. Eerder dit jaar stonden The Medics op Noorderslag en werd de...

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Ali B.
Ali B. (voluit: Ali Bouali) is een Nederlandse rapper. Hij brak door met het album 'Ali B. Vertelt het Leven van de Straat', met onder meer de single 'Waar Gaat dit Heen?'. Echte bekendheid kreeg hij met het het nummer 'Wat zou je doen?' dat hij met Marco Borsato opnam. Later bracht de rapper nog hits uit als 'Leipe Mocro flavour' en 'Rampeneren'. Daarnaast presenteerde hij...

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op vrijdag 9 december door de VARA. Te gast waren Ali B., Barbara Baarsma, Cécile Narinx, George Baker, Imca Marina, Marco Borsato, Mathijs Bouman, Menno Bentveld, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn, The Killers, Willeke Alberti en Paul Haenen. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!