Uitzending
DWDD - 7-12-2011

7-12-2011

DWDD

2989 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de 40 minuten uitzending van woensdag 7 december 2011 zijn: Felix Rottenberg, Jort Kelder, Job Smeets, Tracy Metz en Maarten van Rossem. Tafeldame is Merel Westrik.

Felix Rottenberg en Jort Kelder
Vandaag, dag 20 was het één van de belangrijkste dagen van de Commissie de Wit. Wat doet die commissie ook alweer? Ze onderzoeken de bankencrisis van 2008. Eurocommissaris Neelie Kroes en oud-minister van financiën Wouter Bos zaten in de getuigenbank. Kroes liet niet het achterste van haar tong zien. Ze wilde alleen over de hoofdlijnen praten. Bos gaf toe dat de informatievoorziening aan de Kamer duidelijker had gekund. Tegelijkertijd roept Elsevier vandaag voor het eerst een premier uit tot Nederlander van het Jaar. Mark Rutte raakt volgens hen met zijn aanstekelijke optimisme de juiste snaar. Met Felix Rottenberg en Jort Kelder kijken we naar de dag van vandaag.

Studio Job en Tracy Metz
Gisteren was het duo Studio Job te gast. Door Time Magazine werden ze uitgeroepen als één van de meest invloedrijke designers wereldwijd. Het duo bestaat uit Job Smeets en Nynke Tynagel. Hun ontwerpen zijn eigenzinnig en provocerend. Gisteren toonden zij voornamelijk hun kunst geïnspireerd op de Tweede Wereldoorlog. We waren nog niet uitgepraat. Daarom gaan we vandaag verder waar we gisteren zijn gebleven en is de helft van het duo, in de persoon van Job Smeets te gast samen met Tracy Metz die kunstcriticus is.

Maarten van Rossem
Op 9, 10 en 12 december staat Maarten van Rossem in de Mary Dresselhuys zaal van het DeLaMar theater in Amsterdam. Alle drie de shows waren al in augustus uitverkocht. Vroeger hield Van Rossem ieder jaar samen met de hoofdredacteur van het Historisch Nieuwsblad een kleine beschouwing over het afgelopen jaar. Dit gebeurde in het Parooltheater voor zo’n 30 man. Om onduidelijke redenen was hier de klad ingekomen. Vorig jaar werd hem gevraagd of ie het niet weer eens wilde oppakken. Paradiso was in één keer uitverkocht! Nu zal Van Rossem op drie avonden in DeLaMar zijn visie op het jaar 2011 geven.

Merel Westrik
Merel Westrik is presentator van het ochtendprogramma 'Vandaag de dag' van Wakker Nederland (WNL). Zij doet dit om en om met Eva Jinek. Voordat Westrik naar de landelijke televisie verhuisde, werkte ze tien jaar bij de Amsterdamse Lokale omroep AT5. Hier startte ze in 2001 als stagiaire.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 7 december door de VARA. Te gast waren Felix Rottenberg, Jort Kelder, Maarten van Rossem, Merel Westrik en Tracy Metz. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie