Uitzending
DWDD - 8-12-2011

8-12-2011

DWDD

2694 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van donderdag 8 december zijn: Henk van Os, Michael Kwakkelstein, Ed Nijpels, Alexander Pechtold, Lynn Zebeda, Yair da Costa, Menno Schellekens, Robert ten Brink en Stacey Rookhuizen. Muziek is er van Sonja van Hamel en tafelheer is Prem Radhakishun. Presentatie: Menno Bentveld.

Ed Nijpels en Alexander Pechtold
De toekomstige minister-president van Nederland zou vanavond zomaar aan de tafel van DWDD kunnen zitten. Wellicht maken de vier high potentials (waarvan er drie aanwezig zijn) meer kans om ooit de baas van Nederland te worden. Lynn Zebeda, Yair de Costa en Menno Schellekens hebben meegedaan aan het programma 'Premier Gezocht‚?? dat vanavond na DWDD wordt uitgezonden. Ed Nijpels en Alexander Pechtold zitten in de jury. Bezitten de kandidaten het redenaarstalent, de overtuigingskracht en de leiderschapskwaliteiten die nodig zijn om ons land door de stormen van de 21e-eeuw te loodsen?

Henk van Os en Michael Kwakkelstein
Een verloren gewaand kunstwerk, een fresco van Leonardo da Vinci zou zich achter een andere fresco, van Giorgi Vasari bevinden in het Palazza Vecchio in Florence. Het is een hele rel in Itali√ę. Want mogen er nu w√©l, of geen minuscule gaatjes worden geboord in de fresco van Vasari als offer voor een groter doel, namelijk de ontdekking van de Da Vinci? De burgemeester van de stad Matteo Renzi is voor. We praten erover met Henk van Os en Michael Kwakkelstein.

Robert ten Brink en Stacey Rookhuizen
Naar aanleiding van het tienjarig jubileum van de iPod zijn we in navolging van onze 'Denk Anders campagne' met eigenzinnige Nederlanders, nu gestart met de 'Klink Anders campagne'. Welke muzikanten hebben de muziekscene veranderd en gemaakt tot wat ie vandaag de dag is? Tot einde van dit seizoen vragen we het de komende weken aan verschillende muzikanten en muziekkenners. Op 15 december - de laatste donderdag van ons seizoen - presenteren wij dan de definitieve lijst. Vanavond met: Robert ten Brink en Stacey Rookhuizen.

Sonja van Hamel
Sonja van Hamel is singer/songwriter, maar ook grafisch vormgever en illustrator. Zo maakte ze de hoesontwerpen van onder andere Gem en ook voor Scam C Baby. In 1999 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. In die tijd vormde ze ook de band Bauer samen met Berend Dubbe (ex-Bettie Serveert).

Prem Radhakishun
Prem Radhakishun is advocaat, programmamaker en regelmatig tafelheer bij DWDD. Hij werd geboren in Suriname, maar kwam na de Decembermoorden naar Nederland. Hij studeerde rechten aan de VU en werd in 1990 be√ędigd als advocaat. Al tijdens zijn studie was hij journalistiek actief.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 8 december door de VARA. Te gast waren Alexander Pechtold, Ed Nijpels, Henk van Os, Prem Radhakishun, Robert ten Brink en Stacey Rookhuizen. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk, Alexander Pechtold, Ed Nijpels, Henk van Os, Menno Bentveld, Robert ten Brink en Stacey Rookhuizen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie