Uitzending
DWDD - 12-12-2011

12-12-2011

DWDD

2865 x bekeken | 0 reacties
7
te gast in de uitzending van maandag 12 december zijn: Peter R. de Vries, Tania Kross, Valerio Zeno, Dennis Storm en Gerard Spong. Muziek is er óók van Bertolf en tafelheer is Jan Mulder.

Peter R. de Vries
De bestuurssoap van Ajax kende vandaag een nieuw hoofdstuk. Vanochtend oordeelde de rechter in het kort geding dat de bal bij de aandeelhouders ligt: kiezen zij de lijn Cruijff, of de lijn Van Gaal? En liet er nou net vanmiddag zo’n vergadering gepland staan. Er mocht niet gestemd worden, maar wel flink nagepraat. Ook Peter R. de Vries was bij deze bijeenkomst aanwezig. Met hem nemen we de ontwikkelingen onder de loep.

Tania Kross
Hij komt er! De eerste officiële opera in het Papiaments. Katibu di Shon oftewel 'Slaaf en Meester'. Zes jaar lang heeft mezzosopraan Tania Kross eraan gewerkt. Haar grote droom komt uit. Een Opera over slavernij, gebaseerd op een boek van Carel de Haseth. Dit boek veranderde zes jaar geleden haar leven. Ze is net terug uit Curaçao waar ze de cast heeft samengesteld uit amateurtalent. Vanavond krijgen we de primeur. Tania Kross zingt één minuut uit de opera samen met Hans Steven Voschezang en Randal Corsen is de componist . Het libretto is van Carel de Haseth.

Gerard Spong Dennis Storm en Valerio Zeno
Proefkonijnen is een nieuw televisieprogramma van BNN waarin Dennis Storm en Valerio Zeno allerlei opdrachten en experimenten ondergaan. Zo zoeken ze antwoord op de vraag hoe mensenvlees smaakt en zijn ze benieuwd hoe het is om een olifant als huisdier te hebben? In het programma geven Dennis Storm en Valerio Zeno nuchtere antwoorden op bezopen vragen. Die vragen worden door de bezoekers van de site van het programma aan ze voorgelegd. Te gast zijn de twee presentatoren: Dennis Storm, Valerio Zeno én Gerard Spong. Deze laatste is in één van de uitzendingen te zien waarin hij het eten van mensenvlees in een juridisch kader plaatst.

Bertolf
Bertolf heeft een kerstliedje gemaakt met een koor. Het is een a capella nummer. Het koor bestaat uit 21 man waaronder zijn vader, allerlei muzikanten uit zijn band, Case Mayfield en vrienden en bekenden van hem. Het nummer heet 'English Roses' en is een ode aan zijn opa. Deze zong 60 jaar in een mannenkoor. Als kleine jongen ging Bertolf vaak mee naar kerst-uitvoeringen. Hij vond dat overweldigend en bijzonder. Het kerstlied werd ook opgenomen in een kerk.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 12 december door de VARA. Te gast waren Dennis Storm, Gerard Spong, Jan Mulder, Peter R. de Vries, Tania Kross en Valerio Zeno. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie