Uitzending
DWDD - 27-5-2010

27-5-2010

DWDD

3329 x bekeken | 0 reacties
8
In de compilatie van het beste van 5 jaar DWDD op donderdag 27 mei gesprekken met o.a.: Beau van Erven Dorens, Martin Bril, Foppe de Haan, Neelie Kroes, Halina Reijn en Carice van Houten, Danny de Munk, Goedele Liekens, Maarten 't Hart, Dr. Johnny Love en Hetty Blok.

Beau van Erven Dorens
Beau van Erven Dorens is regelmatig tafelheer in DWDD. De alleskunner - want schrijver, acteur, tv-presentator en voormalig radiopresentator - stapte in 2009 van RTL over naar SBS, waar hij 'Hole in the Wall' ging presenteren. Bij RTL presenteerde hij onder anderen: 'Het zesde zintuig', 'Dancing with the Stars', 'Deal or no Deal' en 'RTL Boulevard'.

Martin Bril
Martin Bril (1959-2009) was schrijver, columnist, en trad regelmatig op met collega-auteurs Bart Chabot en Ronald Giphart. In De Wereld Draait Door was hij een graag geziene gast en tafelheer.

Neelie Kroes
Neelie Kroes is eurocommissaris. Zij had 'Mededinging' in haar portefeuille, maar sinds 9 februari 2010 is zij verantwoordelijk voor de 'Digitale Agenda'. In die baan zal ze zich bezighouden met ICT en Telecom.

Halina Reijn
Halina Reijn is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster én geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Carice van Houten
Carice van Houten is één van Nederlands bekendste film- en toneelactrices van dit moment. Ze maakte in 1997 haar filmdebuut met 'Drie Ronden', en speelde vervolgens in talloze films, waaronder 'Suzy Q.', 'Minoes', 'Ik Omhels Je met Duizend Armen', 'Alles is liefde', 'Komt een vrouw bij de dokter' en recentelijk in: 'De Gelukkige Huisvrouw'.

In 2006 brak ze ook door in het buitenland, na haar rol in 'Zwartboek' van Paul Verhoeven. Ze speelde achtereenvolgens in films met Tom Cruise ('Valkyrie'), Leonardo DiCaprio ('Body of Lies', waar ze de eindmontage overigens niet overleefde) en Jude Law ('Repossession Mambo').

Danny de Munk
Danny de Munk is zanger en acteur. De Amsterdammer werd op 12-jarige leeftijd bekend door zijn rol in de Nederlandse film Ciske de Rat en had een nummer één hit met het nummer 'Ik voel me zo verdomd alleen'. Ondanks zijn jonge leeftijd, bleef hij niet stil zitten. De Munk bracht een aantal lp's uit, zong jaren later de titelsong van 'Vrienden voor het leven' en speelde tevens in meerdere grote musicals als 'Les Miserables' en 'Elizabeth'.

Sinds een aantal jaar is Danny de Munk weer fanatiek aan het zingen. Hij bracht in 2008 het album 'Hart en ziel' uit. In het voorjaar van 2010 komt 'Dit is mijn leven' uit en is hij tevens te zien met zijn nieuwe realityshow 'Danny en Jenny gaan verhuizen'.

Maarten 't Hart
Maarten 't Hart is schrijver en bioloog. In de uitzending van 25 november komt hij praten over het feit dat hij vandaah 65 is geworden. Hij debuteerde in 1971 met 'Stenen voor een Ransuil', onder het pseudoniem Martin Hart. In 1978 brak hij definitief door met 'Een Vlucht Regenwulpen'. Andere bekende boeken van hem zijn 'Het woeden der gehele wereld', 'Een Deerne in Lokkend Postuur' en 'De Nakomer'.

In 2004 en 2006 was Maarten 't Hart lijstduwer voor de Partij van de Dieren. Later bleek dit niet te mogen, omdat hij - uit principe - geen paspoort heeft

Hetty Blok
Hetty Blok is een Nederlandse actrice, cabaretière en zangeres. Onlangs werd zij 90 jaar en ter geledenheid daarvan werd het boek 'Doe wat je het liefste doet' gemaakt inclusief CD en DVD. In de uitzending van 22 januari komt ze vertellen over haar glansrijke carrière en het boek.

Bij het grote publiek werd Hetty Blok vooral bekend met haar rol als Zuster Klivia in de televisieserie 'Ja zuster, Nee zuster' uit 1966. Naast televisie actrice speelde Hetty in talloze theaterproducties door het hele land, waarin ze onder andere werkte met Wim Sonneveld en Annie M.G. Schmidt. Onlangs bracht Blok nog een luisterboek uit waar ze haar eigen geschreven sprookjes vertelt.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 27 mei door de VARA. Te gast waren Beau van Erven Dorens, Halina Reijn, Carice van Houten, Foppe de Haan, Hetty Blok, Goedele Liekens, Neelie Smit-Kroes, Danny de Munk, Maarten 't Hart en Martin Bril. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee