Uitzending
DWDD - 1-6-2010

1-6-2010

DWDD

2246 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten in DWDD De Toegift van dinsdag 1 juni zijn: Alexander Pechtold, Hans Wiegel, Maurice de Hond en Nico Dijkshoorn. Muziek is er van Sabine Uitslag, Anouchka van Miltenburg i.s.m. Ernst Daniël Smid en The Souldiers en tafelheer is Felix Rottenberg. Elke avond om 19:30 uur en om 23:50 uur worden de uitzendingen herhaald.

Alexander Pechtold
Alexander Pechtold is fractievoorzitter in de Tweede Kamer van D66. In het verleden was hij burgemeester van Wageningen en minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties.

Pechtold studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en werkte een aantal jaar als veilingmeester in Den Haag. In Leiden was hij eerst raadslid en vervolgens van 1997 tot 2003 wethouder, met onder meer milieu, sport en onderwijs als portefeuilles. Als burgemeester bleef hij maar kort in Wageningen: de partij in Den Haag deed een beroep op hem om de ministerportefeuille van Thom de Graaff over te nemen, toen deze aftreed.

Hans Wiegel
Hans Wiegel is een voormalig politicus voor de VVD. Hij zat in zowel de Eerste als Tweede Kamer en was minister (van Binnenlandse Zaken) en vice-premier. Ook was hij Commissaris van de Koningin in Friesland en is zijn naam verbonden aan een nacht: in de 'Nacht van Wiegel' stemde hij als Eerste Kamerlid tegen een correctief referendum, waardoor een kabinetscrisis in Paars I ontstond.

Wiegel blijft binnen de VVD een invloedrijk persoon en mengt zich nog vaak in ontwikkelingen rond de partij.

Sabine Uitslag
Sabine Uitslag kwam voor het CDA in de Tweede Kamer toen ze Mirjam Sterk tijdens haar zwangerschapsverlof verving. Sinds september 2008 maakt ze definitief deel uit van de CDA-fractie. Tijdens DWDD De Toegift van dinsdag 1 juni zal ze samen met Anouschka van Miltenburg onder leiding van Ernst Daniël Smid een poging doen om van politica tot operadiva te transformeren. Sabine zingt Libiamo ne' lieti calici uit La Traviata.

Anouchka van Miltenburg
Anouchka van Miltenburg is sinds 30 januari 2003 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Ze was werkzaam in de journalistiek en gemeenteraadslid in Zaltbommel. Tijdens DWDD De Toegift van dinsdag 1 juni zal ze samen met Sabine Uitslag onder leiding van Ernst Daniël Smid een poging doen om van politica tot operadiva te transformeren. Anouchka zingt Lascio uit Händels Rinaldo.

Ernst Daniël Smid
Ernst Daniël Smid is zanger en tv-presentator. Hij is voornamelijk bekend van het tv-programma 'Una Voce Particolare', dat hij presenteert. Hierin gaat hij op zoek naar operatalent.

De oud-student aan het Conservatorium speelde in diverse musicals, waaronder 'The Sound of Music' en 'Les Misérables'. Ook speelde hij rollen in opera's, zoals 'Faust' en 'Le Nozze di Figaro'.

Op dinsdag 1 juni probeert hij politica's Anouchka van Miltenburg en Sabine Uitslag te transformeren in operadiva's.

The Souldiers
The Souldiers is een Amsterdamse band en is sterk beïnvloed door de soul, funk en blues. Oprichter Joost van Dijck speelde met zijn zussen Floor, Sofie en Cato en hun vader Paul in 'de Van Dijck Band'. Onder leiding van hun vader leerden ze live op te treden en in 'close harmony' samen te zingen.

The Souldiers zijn onze huisband gedurende onze extra politieke afleveringen van 31 mei tot en met 10 juni (De Toegift). Deze uitzendingen staan in het teken van de Tweede Kamer verkiezingen van 9 juni.

Maurice de Hond
Maurice de Hond is (ICT)ondernemer, maar bovenal bekend als opiniepeiler. Vanaf 1976 is hij in de media actief op het terrein van verkiezingsonderzoek. Eerst bij Vara’s ‘In de Rooie Haan’, daarna onder meer bij ‘Achter het Nieuws’ en ‘NOVA’.

In de jaren '80 is hij directeur bij onderzoeksbureau Inter/View dat uiteindelijk in 2002 failliet gaat. Sindsdien runt hij een opiniepanel (peil.nl), waarmee actuele ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving op de voet gevolgd kunnen worden. De Hond heeft hierdoor goed inzicht in de ontwikkelingen op politiek gebied.

Er ontstaat controverse rond zijn persoon wanneer hij zich vanaf 2005 zeer actief mengt in de Deventer Moordzaak. De Hond verschijnt veelvuldig in de media met de stelling dat het Openbaar Ministerie grote fouten heeft gemaakt. Daardoor zou een onschuldig iemand onterecht voor de moord zijn veroordeeld en de werkelijke dader nog vrij rondlopen.

Felix Rottenberg
Felix Rottenberg is sinds 1997 actief als bestuurder, raadgever en televisiemaker, dat laatste voor de NPS en de VPRO (o.a. Tegenlicht). In 2002 maakte hij voor de NPS de 3-delige documentaire ‘De Akbarstraat’. In 2004 was hij ‘Zomergast’ en heeft al 10 jaar een politieke column in het Parool. Tevens is hij sinds 1985 op zaterdag op de radio te beluisteren met een lichtvoetige column in het programma Cappucino (Radio 2, iets voor twaalf uur).

Rottenberg was tussen 1992 en 1997 voorzitter van de Partij van de Arbeid. Daarvoor was hij 12 jaar lang directeur van het debat, -en cultureel centrum De Balie in Amsterdam, dat hij in 1980 oprichtte. Daarnaast was hij voorzitter van het IFFR (Internationaal Film Festival in Rotterdam) en de Gerrit Rietveld Academie.

In DWDD is hij regelmatig te gast als poltiek commentator.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

In deze uitzending van DWDD waren Alexander Pechtold, Anouchka van Miltenburg, Ernst Daniël Smid, Felix Rottenberg, Hans Wiegel, Maurice de Hond, Nico Dijkshoorn en Sabine Uitslag te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 1 juni door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie