Uitzending
DWDD - 2-6-2010

2-6-2010

DWDD

1719 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten in DWDD De Toegift van woensdag 2 juni zijn: Mark Rutte, Emile Roemer, Maurice de Hond, Alexander Klöpping, Jan-Kees de Jager en Nico Dijkshoorn. Muziek is er van The Souldiers en tafelheer is Felix Rottenberg. Live-uitzending elke werkdag 19:30, herhaling om 23:50.

Mark Rutte
Mark Rutte is fractieleider van de VVD in de Tweede Kamer. Hij was in het verleden landelijk voorzitter van de JOVD, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Onderwijs.

Rutte werd in 2006 fractieleider na een spannende interne strijd, waarin hij de destijds zeer populaire Rita Verdonk versloeg. De strijd werd in september 2007 definitief beslecht toen Verdonk door Rutte de fractie werd uitgezet wegens haar aanhoudende kritiek op zijn politieke koers.

Rutte is een goede keus gebleken. Hij werd in 2009 politicus van het jaar en zorgde ervoor dat de VVD al lange tijd een constant aantal zetels in de peilingen haalt, terwijl bijvoorbeeld het CDA kiezers verliest.

Emile Roemer
Emile Roemer is fractievoorzitter van de SP (Socialistische Partij) in de Tweede Kamer. Voordat de politicus in 2006 in de Tweede Kamer terecht kwam, was hij onder andere Raadslid van de SP in de gemeente Boxmeer en is hij jarenlang leraar geweest op een basisschool.

Toen in 2010 bleek dat voormalig SP voorzitter Agnes Kant de successen van Jan Marijnissen niet kon evenaren werd Emile Roemer naar voren geschoven als nieuwe voorzitter.

Tegenwoordig is hij naast fractievoorzitter tevens Wethouder van de gemeente Boxmeer.

Felix Rottenberg
Felix Rottenberg is sinds 1997 actief als bestuurder, raadgever en televisiemaker, dat laatste voor de NPS en de VPRO (o.a. Tegenlicht). In 2002 maakte hij voor de NPS de 3-delige documentaire ‘De Akbarstraat’. In 2004 was hij ‘Zomergast’ en heeft al 10 jaar een politieke column in het Parool.

Maurice de Hond
Maurice de Hond is (ICT)ondernemer, maar bovenal bekend als opiniepeiler. Vanaf 1976 is hij in de media actief op het terrein van verkiezingsonderzoek. Eerst bij Vara’s ‘In de Rooie Haan’, daarna onder meer bij ‘Achter het Nieuws’ en ‘NOVA’.

Alexander Klöpping
Veel politici twitteren, hebben een website, Facebook, -of Hyves pagina en mailen zich een ongeluk. Vanavond analyseren Dagan Cohen en Alexander Klöpping wat internet en sociale media voor de politiek kunnen betekenen.

Alexander Klöpping is entrepeneur. Hij had op zijn zestiende al een eigen internetbedrijf en is tegenwoordig eindredacteur voor de internetsite van Jort Kelder. Hij is een ware Apple adept. Volgens hem gaat de Ipad van Apple de uitgeverijwereld en zelfs de journalistiek veranderen!

Jan Kees de Jager
Jan Kees de Jager is staatssecretaris van Financiën in het kabinet Balkenende-IV. De CDA'er werkte in het verleden ook voor het wetenschappelijk bureau en het dagelijks bestuur van zijn partij. Hij studeerde af in bedrijfskunde, economie en recht.

The Souldiers
The Souldiers is een Amsterdamse band en is sterk beïnvloed door de soul, funk en blues. Oprichter Joost van Dijck speelde met zijn zussen Floor, Sofie en Cato en hun vader Paul in 'de Van Dijck Band'. Onder leiding van hun vader leerden ze live op te treden en in 'close harmony' samen te zingen.

The Souldiers zijn onze huisband gedurende onze extra politieke afleveringen van 31 mei tot en met 10 juni (De Toegift). Deze uitzendingen staan in het teken van de Tweede Kamer verkiezingen van 9 juni.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

In deze uitzending van DWDD waren Alexander Klöpping, Dagan Cohen, Emile Roemer, Felix Rottenberg, Jan Kees de Jager, Mark Rutte, Maurice de Hond en Nico Dijkshoorn te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 2 juni door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie