Uitzending
DWDD - 31-5-2010

31-5-2010

DWDD

2096 x bekeken | 1 reacties
9
Gasten in DWDD De Toegift van maandag 31 mei: Femke Halsema, Maurice de Hond, Felix Rottenberg, Pia Dijkstra, Jetta Klijnsma, Renske Leijten, Jeanine Hennis-Plasschaert en Nico Dijkshoorn. Muziek is er van The Souldiers en tafelheer is Felix Rottenberg. Elke avond om 23:50 uur worden de uitzendingen herhaald.

Femke Halsema
Femke Halsema is sinds 1998 Tweede Kamerlid van de politieke partij Groen Links. Sinds november 2002 is zij fractievoorzitter van deze partij. Voordat de politicus in de Tweede Kamer kwam, werkte ze onder andere als adviseur en onderzoeker voor het Ministerie van Binnenlandse zaken.

Mirjam Sterk
Mirjam Sterk is Tweede Kamerlid voor het CDA. Ze studeerde theologie en hield zich in de Tweede Kamer vooral bezig met het integratie en het Grote Steden beleid. Momenteel richt ze zich vooral op jongeren en het gezin.

Jetta Klijnsma
Jetta Klijnsma studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bij de Partij van de Arbeid begon ze als assistent van meerdere Kamerleden van de fractie in de Tweede Kamer. Na in de gemeenteraad van Den Haag gezeten te hebben en wethouder geweest te zijn, werd ze in 2008 waarnemend burgemeester van Den Haag. Ook was ze voorzitter van het bestuur van 'Stichting Korrelatie' en voorzitter van het bestuur van 'Stichting Korrelatie' en voorzitter van het centrum voor Lokaal Bestuur van de PvdA.

Renske Leijten
Renske Leijten zit in de Tweede Kamer voor de SP. Ze houdt zich bezig met sport en jongerenzaken. Tot 2007 was ze voorzitter van de SP jongerenorganisatie ROOD. Ze is de politiek in gegaan omdat ze niet aan de zijlijn wilde toekijken. Aanleidingen voor haar waren de oorlog in Irak en en de aanslagen op de Twin Towers in New York.

Jaenine Hennis-Plasschaert
Jeanine Hennis-Plasschaert is Tweede Kamerlid voor de VVD. In 1995 vertrok ze naar Brussel en werkte ze daar tot 1998 voor de Europese Comissie. Sinds juli 2004 is ze lid van het Europees Parlement. Momenteel staat ze op de vierde plek van de kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni.

Pia Dijkstra
Pia Dijkstra is een Nederlandse journalist en presentator. Van 1988 tot en met 2000 was ze één van de vaste presentatoren van Het Journaal. Ze studeerde ooit theologie. In april werd bekend dat ze zich kandidaat heeft gesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ze staat op nummer 13 van de kandidatenlijst van D66.

Felix Rottenberg
Felix Rottenberg is sinds 1997 actief als bestuurder, raadgever en televisiemaker, dat laatste voor de NPS en de VPRO (o.a. Tegenlicht). In 2002 maakte hij voor de NPS de 3-delige documentaire ‘De Akbarstraat’. In 2004 was hij ‘Zomergast’ en heeft al 10 jaar een politieke column in het Parool. Tevens is hij sinds 1985 op zaterdag op de radio te beluisteren met een lichtvoetige column in het programma Cappucino (Radio 2, iets voor twaalf uur).

Rottenberg was tussen 1992 en 1997 voorzitter van de Partij van de Arbeid. Daarvoor was hij 12 jaar lang directeur van het debat, -en cultureel centrum De Balie in Amsterdam, dat hij in 1980 oprichtte. Daarnaast was hij voorzitter van het IFFR (Internationaal Film Festival in Rotterdam) en de Gerrit Rietveld Academie.

In DWDD is hij regelmatig te gast als poltiek commentator.

The Souldiers
Tijdens DWDD 'De Toegift' (de politieke uitzendingen van DWDD van maandag 31 mei t/m donderdag 10 juni) zijn The Souldiers de huisband van DWDD. Ze zullen inspelen op de gesprekken en proberen een kanttekening te maken of te relativeren.

Maurice de Hond
Maurice de Hond is (ICT)ondernemer, maar bovenal bekend als opiniepeiler. Vanaf 1976 is hij in de media actief op het terrein van verkiezingsonderzoek. Eerst bij Vara’s ‘In de Rooie Haan’, daarna onder meer bij ‘Achter het Nieuws’ en ‘NOVA’.

In de jaren '80 is hij directeur bij onderzoeksbureau Inter/View dat uiteindelijk in 2002 failliet gaat. Sindsdien runt hij een opiniepanel (peil.nl), waarmee actuele ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving op de voet gevolgd kunnen worden. De Hond heeft hierdoor goed inzicht in de ontwikkelingen op politiek gebied.

Er ontstaat controverse rond zijn persoon wanneer hij zich vanaf 2005 zeer actief mengt in de Deventer Moordzaak. De Hond verschijnt veelvuldig in de media met de stelling dat het Openbaar Ministerie grote fouten heeft gemaakt. Daardoor zou een onschuldig iemand onterecht voor de moord zijn veroordeeld en de werkelijke dader nog vrij rondlopen.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Behalve bij DWDD is Nico Dijkshoorn ook te lezen in de Pers, op nu.nl en vi.nl, JFK, Draadstaal en Dit was het nieuws.

In deze uitzending van DWDD waren Felix Rottenberg, Femke Halsema, Jeanine Hennis-Plasschaert, Jetta Klijnsma, Maurice de Hond, Mirjam Sterk, Nico Dijkshoorn, Pia Dijkstra en Renske Leijten te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 31 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie