Uitzending
DWDD - 26-5-2010

26-5-2010

DWDD

2079 x bekeken | 0 reacties
8
In de compilatie van het beste uit 5 jaar DWDD op woensdag 26 mei gesprekken met o.a.: Jan Mulder, Vincent en Maarten van Rossem, Gila Monster, Ria Lubbers, Sanne Hans, Pieter Lakeman, Yvon Jaspers en Theo Maassen en Patricia Paay.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Maarten van Rossem en Vincent van Rossem
Vrijdag 26 februari houdt Vincent van Rossem zijn oratie over stedenschennis. Met de aanvaarding van zijn ambt zijn de broers Maarten (van Rossem) en Vincent dan - uiteindelijk - officieel hoogleraar.
Ter gelegenheid van dit heugelijk feit, stelden zij voor ons een top drie van lelijkste plekken van Nederland samen. Beide mannen vinden elkaar in het mopperen over lelijkheid en dommigheid.

Miss Montreal
Er is talent dat de tijd krijgt zich optimaal te ontwikkelen. Sanne Hans, ook wel bekend als Miss Montreal, is er zo één. Ze schreef al liedjes toen ze heel jong was en speelde vanaf haar tienerjaren in bandjes. Eén van die bands, 'Ysis', een echt meidentrio, maakte langzaam furore in het circuit. Maar Sanne werd pas echt bekend toen ze als Miss Montreal begin 2008 met haar liedjes naar buiten trad. Haar ogenschijnlijk zo simpele liedjes bleken ineens een groot publiek aan te spreken. 'Just a flirt' en haar optreden in DWDD betekende haar definitieve doorbraak.

Pieter Lakeman
Over minder dan een dag weten we het. Is DSB failliet, of wordt de bank overgenomen? Heel veel mensen wachten gespannen af en hopen dat het allemaal goed zal komen. Behalve dan Pieter Lakeman. Hij is de man die vol vuur meewerkte aan de val van de DSB door alle klanten op te roepen hun geld van de bank te halen.

Hij is voorzitter van de Stichting Hypotheekleed, maar van huis uit econometrist en schrijver. Hij richtte in 1976 de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) op. Met deze Stichting deed hij namens aandeelhouders onderzoek naar de financiële situatie van beursgenoteerde ondernemingen.

Patricia Paay
Patricia Paay debuteerde in 1965 als zangeres in het jazz-orkest van haar vader onder de naam 'The Evergreens'. Samen met Anita Meyer en haar zus Yvonne Keeley vormt ze haar eigen backinggroep. Aan het einde van de jaren '60 brengt ze - op aanraden van haar platenmaatschappij EMI - enkele Nederlandstalige nummers uit (zelf zong ze liever jazzy Engelstalig), waarvan de single 'Je bent niet hip' een grote hit wordt.

In 1977 wordt ze pas écht populair door haar solohit 'Who's That Lady With My Man?'.Met haar moeder en zus vormt Patricia in 1983 'The Star Sisters'. De rol van haar moeder wordt later door diverse zangeressen overgenomen.

Haar huwelijk met Adam Curry was in 2003 op de voet te volgen in de realitysoap 'Adam's Family'. Patricia was ook te zien als jurylid in drie seizoenen van het SBS6 programma 'Holland's Got Talent'. Later doet ze dit ook bij 'Popstars'.

In september 2009 komt de nieuwste single van Patricia uit, een remix van haar hit 'Who's That Lady With My Man?'.

Yvon Jaspers
Yvon Jaspers is presentatrice van onder meer de kijkcijferhit 'Boer zoekt vrouw'. Dit programma was in het seizoen van 2009 weer een daverend succes.

In het verleden presenteerde ze 'Het Klokhuis' en 'Wonderen Bestaan', maar van huis uit is Yvon actrice. Zo speelde ze in de dramaserie 'Rozengeur en Wodka Lime'. Verder was ze de mol in 'Wie is...de Mol?' in 2005.

Theo Maassen
In de uitzending van woensdag 9 december 2009 schuift cabaretier Theo Maassen aan als tafelheer.

De theatervoorstelling ‘Zonder Pardon’ van Theo Maassen zit er in 2009 na ruim een jaar op voor de cabaretier. Maar voor alle fans die het niet gelukt is om een kaartje te bemachtigen, is er een vervolg in de vorm van een film: 'Zonder-Pardon'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 26 mei door de VARA. Te gast waren Theo Maassen, Maarten van Rossem, Jan Mulder, Patricia Paay, Yvon Jaspers, Pieter Lakeman en Miss Montreal. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie