Uitzending
DWDD - 19-5-2010

19-5-2010

DWDD

2355 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten in de uitzending van woensdag 19 mei zijn: Prem Radhakishun, Koos Postema, Gerard Spong, Chazia Mourali, Felix Rottenberg en Maurice de Hond. Er is een tapdans battle tussen Marieke van der Ven en Peter Kuit Muziek: I am Oak. Tafelheer: Beau van Erven Dorens en Nico Dijkshoorn dicht.

Affaire Eva Jinek
Nieuwslezeres Eva Jinek zal niet voor de nieuwe actualiteitenrubriek ‘Nieuwsuur’ aan de slag gaan. Onlangs werd bekend dat zij een relatie heeft met advocaat Bram Moszkowicz. Vanavond geven Koos Postema, Gerard Spong, Chazia Mourali en Prem Radhakishun hun visie op de affaire. Kan een privé-relatie het werk als onafhankelijk journalist in de weg staan?

Maurice de Hond
Maurice de Hond is (ICT)ondernemer, maar bovenal bekend als opiniepeiler. Vanaf 1976 is hij in de media actief op het terrein van verkiezingsonderzoek. Eerst bij Vara’s ‘In de Rooie Haan’, daarna onder meer bij ‘Achter het Nieuws’ en ‘NOVA’.

In de jaren '80 is hij directeur bij onderzoeksbureau Inter/View dat uiteindelijk in 2002 failliet gaat. Sindsdien runt hij een opiniepanel (peil.nl), waarmee actuele ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving op de voet gevolgd kunnen worden. De Hond heeft hierdoor goed inzicht in de ontwikkelingen op politiek gebied.

Felix Rottenberg
Felix Rottenberg is o.a. ex-voorzitter van de Partij van de Arbeid. In DWDD is hij regelmatig te gast over diverse, vaak politiek getinte onderwerpen.

Rottenberg werd in 1970 voorzitter van de Jonge Socialisten, waarna hij in het landelijke partijbestuur van de PvdA terecht kwam. Daarnaast was hij directeur van het politiek-cultureel centrum 'De Balie' in Amsterdam en van het IFFR, het het Internationaal Film Festival in Rotterdam.

Marieke van der Ven en Peter Kuit
In de uitzending van woensdag 19 mei nemen tapdansers Peter Kuit en Marieke van der Ven het tegen elkaar op. Tapdanser Peter Kuit heeft een heel eigen techniek en lesmethode ontwikkeld. In de jaren tachtig heeft hij zich gestort op de improvisatie en sindsdien heeft hij jamsessies toegankelijk gemaakt voor tapdansers. Marieke van der Ven combineert tap graag met theater, zodat het ook een middel is om een verhaal te vertellen.

I Am Oak
I Am Oak is de Utrechtse singer-songwriter Thijs Kuijken. Hij maakt prachtige folk, met akoestische gitaar, zang met koortjes, banjo, minimalistische beats, samples en orgel. Kuijken bespeelt alle instrumenten zelf en neemt bovendien al het artwork voor zijn rekening. Op het podium speelt hij wel met een band.

In 2008 bracht hij de EP 'Sou Ka' en de cd 'Ols Songd' uit. Zijn meest recente album is 'On Claws', uitgebracht bij Snowstar Records.

Beau van Erven Dorens
Beau van Erven Dorens is regelmatig tafelheer in DWDD. De alleskunner - want schrijver, acteur, tv-presentator en voormalig radiopresentator - stapte in 2009 van RTL over naar SBS, waar hij 'Hole in the Wall' ging presenteren. Bij RTL presenteerde hij onder anderen: 'Het zesde zintuig', 'Dancing with the Stars', 'Deal or no Deal' en 'RTL Boulevard'.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

In deze uitzending van DWDD waren Beau van Erven Dorens, Chazia Mourali, Nico Dijkshoorn, Felix Rottenberg, Koos Postema, Maurice de Hond, Prem Radhakishun, Gerard Spong en Eva Jinek te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 19 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!