Uitzending
DWDD - 26-11-2012

26-11-2012

DWDD

1221 x bekeken | 0 reacties
6
In de uitzending van maandag 26 november: Kees Wieringa, Michel van der Aa, Laurens Drillich, Bart van Loo en Mies Bouwman. Muziek is er van Carice van Houten, tafelheer is Jan Mulder.

Kees Wieringa, Michel van der Aa, Laurens Drillich
Veel muzieknieuws vandaag, zowel goed als slecht:
-Componist Simeon ten Holt, hij schreef het Canto Ostinato, is zondag helaas overleden. Pianist Kees Wieringa kende hem goed.
-Michel van der Aa, ook componist, wint de belangrijkste compositie-prijs ter wereld: de 2013 University of Louisville Grawemeyer Award for Music Composition. Van der Aa neemt plaats aan tafel.
-The Rolling Stones traden gisteren in Londen op om hun vijftigjarige jubileum te vieren! Laurens Drillich was er bij.

Bart van Loo
Bart van Loo is dit seizoen al twee keer te gast geweest en gaf toen, met een enorm aanstekelijk enthousiasme, college over het Franse chanson. Vanavond doet hij dat weer!
Van Loo (1973) heeft een fameuze reputatie verworven als francofiel, spreker en schrijver over Franse cultuur en levenskunst. Hij is de auteur van de Frankrijktrilogie Eten! Lezen! Vrijen! (2011), van de bestseller Chanson Een gezongen geschiedenis van Frankrijk (2011) en van Bleu Blanc Rouge (2012).
Vandaag zal Van Loo wederom de Franse geschiedenis tot leven laten komen, aan de hand van een aantal Franse chansons.

Mies Bouwman
Het is 50 jaar geleden dat Mies Bouwman tv-geschiedenis schreef met de live marathonuitzending van de geldinzamelingsactie Open het Dorp. Het Dorp is een wijk in Arnhem voor mensen met een ernstige lichamelijke of meervoudige handicap. Er werd toen ruim 21 miljoen gulden opgehaald! Het was een tv actie die zijn weerga niet kent. Aan tafel: Mies Bouwman.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 26 november door de VARA. Te gast waren Carice van Houten, Jan Mulder, Mies Bouwman, Kees Wieringa en Michel van der Aa. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie